Volledig scherm
Pleun Wagemakers (midden) en Sjoerd Roelofs (rechts) volgen hun (schoon-)ouders Wil van den Berg (links) en Hetty van Leur op bij Koning Bodyfashion aan het Walplein in Oss. © Rachelle Suppers

Na veertig jaar geen 'lingeriekoning' meer voor Oss

Di 6 jan: De man achter 'De Koning', de lingeriespeciaalzaak aan het Walplein, heeft besloten er na veertig jaar mee te kappen. Vrijwillig. Hij geeft het stokje door aan (stief)dochter Pleun Wagemakers en haar partner Sjoerd Roelofs.

Het is een begrip in Oss, 'De Koning'. Maar eerlijk, hoeveel mensen wisten dat daar een man aan de touwtjes trok? Die man, Wil van den Berg (63), bouwde samen met zijn eerste vrouw (waar de naam Koning vandaan komt) en zijn huidige partner Hetty van Leur (57) een klantenbestand op van 18.000. Ook de dochter van Van Leur, Pleun Wagemakers (33), draait al 12,5 jaar mee in de zaak. Hoewel de dames het gezicht zijn van de winkel - en daarom ook wel 'mevrouw Koning' worden genoemd, is Van den Berg altijd de stuwende kracht geweest. "Maar ik merkte dat het nu tijd was om een nieuwe generatie de kans te geven. Ik kon het niet meer bijhouden, met al die nieuwe technologieën, zoals een webshop die er echt moet komen."

Aan Wagemakers en Roelofs (34), die uit de autobranche komt, nu dus de taak om Koning Bodyfashion te updaten naar 2015. Ook de Livera aan de Kruisstraat is nu van hen, want Van den Berg kocht deze zaak in 2004. Een puur strategische zet.
Wat dat betreft is hij wel blij dat de zaak in de familie blijft. "Aan de ene kant is het lastig, want je kunt het touwtje niet doorknippen, maar aan de andere kant blijf je er wel bij betrokken." Zijn partner Van Leur is voorlopig nog wel op de vloer te vinden. "Ik vind het nog veel te leuk", lacht ze.
Wat zij nu met hun vrije tijd gaan doen, weten ze nog niet. "We zijn nogal impulsief, dus we zien het wel. We doen wat we op dat moment leuk vinden", aldus Van den Berg.