Volledig scherm
Het fietspad langs de Kennedybaan in Oss is maar zo'n 1,5 meter breed. Lastig als je met twee fietsers naast elkaar fietst en er een tegenligger aankomt. © Carola Wilkens

Online op de bres voor breder fietspad Kennedybaan Oss

Di 4 aug: Met regelmaat blijft de fietsende schooljeugd in elkaars stuur hangen als ze weer eens van school naar huis fietsen via de Kennedybaan. Echte ongelukken zijn er misschien dan nog niet gebeurd, maar moeder Carola Wilkens is het beu en maakte een Facebook-pagina aan waar ze pleit voor een breder fietspad.

Door Rachelle Suppers

“De druppel was voor mij het verhaal over een oudere op een scootmobiel die pas bleef steken en omviel. Niet levensbedreigend, maar het is wat mij betreft wachten totdat er echt iets gebeurt”, laat de initiatiefneemster achter de Facebook-pagina ‘Gevraagd: Fietspad langs de Kennedybaan in Oss’ weten. Carola Wilkens woont in Lith en vanaf komend jaar fietst haar zoon ook dagelijks over de John F. Kennedybaan. “Dus dan komt het sowieso wat dichterbij. Ik vind dat de jeugd veilig moet kunnen fietsen. Ik had wel verwacht dat ze het bredere fietspad bij de aanleg van de nieuwe rotonde zouden doortrekken, maar dat is helaas niet gebeurd.”

De Jongerenraad Oss trok eerder al aan de bel. Inmiddels ligt er een brief bij de provincie – zij is verantwoordelijk voor het fietspad - maar deze wacht nog op antwoord. Wilkens hoopt dit proces met de Facebook-actie te versnellen. “Eigenlijk zou dit fietspad 2,5 breed moeten zijn. Tussen 7 en 9 uur ’s ochtends en ’s middags na twee uur is het er echt druk met brommers, wandelaars en fietsers”, weet ze.

De Facebook-pagina staat sinds zaterdagavond online. Het bericht daarop werd – ten tijden van schrijven – al driehonderd keer gedeeld en de pagina kreeg al tweehonderd likes. “Natuurlijk hoop ik op minimaal 500 likes”, zegt Wilkens. “Maar ik ben niet van plan ermee te stoppen voordat dat bredere fietspad er komt.” Ze hoopt dat de bijval op Facebook de ogen opent van de provincie. Zo schrijft ze op de pagina: ‘Welk beter instrument in deze tijd is er om dit te bereiken dan met Facebook?’ Totdat dat doel bereikt is, houdt Wilkens geïnteresseerden van de ontwikkelingen op de hoogte via de pagina.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.