De oude huishoudschool aan de Schelversakker 1 in Oss.
Volledig scherm
De oude huishoudschool aan de Schelversakker 1 in Oss. © Google Street View

Osse Nicolaasschool schuift 400 meter op, gaat naar plek oude huishoudschool

OSS - De verouderde Nicolaasschool aan de Koornstraat in Oss verhuist ongeveer vierhonderd meter. De school krijgt nieuwbouw op de plek van de oude huishoudschool aan de Schelversakker in het centrum van Oss. 

Onderzocht wordt of een deel van de oude huishoudschool kan blijven staan. In oktober werd al bekend dat de gemeente Oss een ‘principe-overeenkomst’ had gesloten met het schoolbestuur SAAM voor nieuwbouw van de Nicolaasschool in Oss op een andere locatie. 

Oss koopt de oude school aan de Schelversakker aan voor 1,65 miljoen euro. De nieuwe locatie biedt verschillende voordelen. Een daarvan is dat er een betere verkeerssituatie voor halen en brengen ontstaat. 

Directeur Huub Hamers van de -verouderde - Nicolaasschool in de Koornstraat gaf in februari nog aan te hopen dat er snel duidelijkheid zou komen over nieuwbouw. ,,We zijn daar al vanaf 2013 mee bezig. Als ouders op zoek zijn naar een school voor hun kinderen is de eerste vraag die we krijgen of we op deze locatie blijven gevestigd. Het is heel frustrerend dat we de ouders en onze leerlingen geen duidelijkheid kunnen verschaffen.” 

De huidige plek van de Nicolaasschool is in beeld voor woningbouw. 

De Nicolaasschool in Oss wacht al jaren op nieuwbouw.
Volledig scherm
De Nicolaasschool in Oss wacht al jaren op nieuwbouw. © Google Street View

Blogs