Volledig scherm
Op 8 oktober opent Simonse Visspecialiteiten aan de Walstraat.

Pand op hoek 't Gengske Oss niet langer leeg

Ma 10 aug: Het pand aan de Walstraat – op de hoek van ’t Gengske – is eíndelijk verhuurd. In oktober opent hier een viswinkel.

Door Rachelle Suppers

Het karakteristieke pand stond ruim twee jaar leeg. De prijs was fors. Maar nu is er dan toch een nieuwe huurder: Luchon Simonse. Binnenkort opent hij Simonse Visspecialiteiten. Bijzonder, want daarmee is ’t Gengske eindelijk helemaal gevuld en heeft Oss weer twee viswinkels. En net als vroeger toen Van Zandvoort en Ceelen er nog waren: een op Terwaenen en een aan de Walstraat. Alleen is die in de Walstraat iets opgeschoven en heten ze nu Visspeciaalzaak Van Bakel en Simonse Visspecialiteiten.

“Als je het gemiddelde aantal viswinkels bekijkt over Brabant, dan zie je dat dat één op 30.000 inwoners is. Oss heeft er 85.000, dus er is best plek voor twee viszaken”, aldus Simonse. De geboren Zeeuw – vandaar de passie voor vis – woont al dertig jaar in Oss en hakte na een jaar prakkiseren de knoop door. De winkelruimte is 73 vierkante meter en heeft daarnaast nog een kelder van 60 vierkante meter. In de winkel is ruimte voor twaalf zitplaatsen. Buiten komt nog een terras met ruimte voor twintig.

Na de Osse kermis wordt gestart met de inrichting van het pand. Op 8 oktober gaat de winkel open.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.