Volledig scherm
© Think Stock photos

Rel over activiteit ‘Meer bewegen voor ouderen’ in Oss

OSS - Welzijnsorganisatie Ons Welzijn ontkent dat het in Oss stopt met de activiteit ‘Meer bewegen voor ouderen’. De SP en het CDA hebben daar kritische vragen over gesteld aan het college van B en W. 

Bij ‘Meer bewegen voor ouderen’ worden ouderen op verschillende locaties in Oss geactiveerd met dans, sport en zwemmen. Dergelijke sociale activiteiten moeten onder meer de eenzaamheid onder ouderen tegengaan. ,,Bij al deze activiteiten zijn veel betrokken activiteitenbegeleiders aan het werk. Dat zijn vaak vrijwilligers”, schetsen de fracties van SP en CDA. Deze medewerkers hebben recent te horen gekregen dat ‘Meer bewegen voor ouderen’  gaat stoppen, zegt Marie-Therese Janssen (SP). ,,De begeleiders moeten van Ons Welzijn het programma zelf maar gaan financieren en organiseren omdat dit geen kerntaak meer zou zijn van deze organisatie. Dat gaan die begeleiders niet doen en dan houden die activiteiten dus gewoon op.” 

Communicatieadviseur Carla Brons van Ons Welzijn ontkent met klem dat de welzijnsorganisatie wil stoppen met het programma 'Meer bewegen voor ouderen’. ,,Deze activiteit gaat gewoon door, er is helemaal geen sprake van afschaffing. Wel zijn we in overleg met activiteitenbegeleiders om deze activiteiten misschien op een slimmere manier te gaan organiseren. Nogmaals, met als uitgangspunt het behoud ervan.”

Alarmering

CDA-raadslid Sidney van den Bergh is niet overtuigd door het weerwoord van Ons Welzijn. ,,Ik constateer dat Ons Welzijn op meerdere fronten keuzes maakt om een aantal zaken niet meer te gaan doen. Niet alleen wat betreft 'Meer bewegen voor ouderen‘. Mensen die van alarmering gebruik maken krijgen bijvoorbeeld ook gewoon te horen van Ons Welzijn dat dat stopt.” Van den Bergh wijst erop dat de gemeenteraad Ons Welzijn financiert en daarom invloed moet hebben op het al dan niet schrappen van activiteiten.

Het college van B en W moet nog antwoorden op de vragen van de SP en het CDA. 

Blogs