Volledig scherm
Een bijna lege V&D op de laatste openingsdag. De winkel is nu officieel gesloten.

Schaatsen in V&D-pand Oss: tijdelijke oplossing?

Di 26 apr: Het was een idee van haar 8-jarige dochtertje Louise. Marieke Marijnissen - van juwelier Marijnissen in de Kerkstraat - opperde vorige week een jolig plan voor de toekomst van het leegstaande V&D-pand: maak er een skatebaan van!

Door Rachelle Suppers

„Toen mijn dochtertje een foto van een lege V&D zag met die gladde vloer, vroeg ze of ze er mocht skaten”, lacht Marijnissen. En dus ging het idee van dochterlief de Facebook-pagina van Marijnissen op. Al snel kwamen er reacties. „Ja, er waren veel mensen die wel wat zagen in die tijdelijke oplossing. Wethouder Gé Wagemakers heeft zelfs gezegd er over te willen denken”, vertelt ze.

Het idee ging ook leven bij Jeanne van Boekel-Nooijen (evenementenorganisatie Cappetti & Nooijen). Wat begon als een grap, zou best eens werkelijkheid kunnen worden. Marijnissen en Van Boekel hebben afgesproken binnenkort maar eens een brainstormsessie in te lassen, onder get genot van een kopje koffie. „Het is zo’n treurig gezicht nu, dat pand. Er zal vast wel een oplossing komen in de toekomst, maar voor de tijd dat het een bibliotheek of wat dan ook gaat worden, zal het nog wel even leeg staan. Waarom hier geen tijdelijke invulling aan geven voor de jeugd zodat ook zij in het centrum blijft?”,, denkt Van Boekel hardop. „En hé, we hebben nog een ijsbaan in de kast staan”, lacht ze, verwijzend naar de schaatsbaan van Winterland die de organisatie afgelopen jaar aanschafte.

En waarom zou dit eigenlijk ook geen goed (tijdelijk) plan zijn? Alles beter dan zo’n leeg spookachtig pand met dichte rolluiken op een koopavond. Totdat er een goed plan is voor de toekomst van het enorme oppervlak, zou er van mij best wat bedrijvigheid mogen zijn. Rest natuurlijk de vraag wat de pandeigenaar hiervan vindt.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.