Straatbeeld: Peperstraat nog even onder constructie

Woe 9 nov: Het is even zuchten wanneer je door de Peperstraat moet. Zeker met dit drassige weer. Het geknerp onder de schoen voor wie in of door het straatje moet houdt nu al vier weken aan. Ja, de Peperstraat is duidelijk ‘onder constructie’.

Door Rachelle Suppers

Eind 2014 werden de eerste plannen gesmeed en werd aangekondigd dat het straatje op zoek ging naar ‘authentieke knusheid’. Ondernemers en inwoners van het straatje kloppen de mat nog maar eens uit. Maar gelukkig zijn ze het wel met elkaar eens: als de straat er maar mooier op wordt. Hier op een rijtje wat er op dit moment allemaal gebeurt.

Vier weken geleden ging de bestrating op de schop. Alles ging er uit, inclusief de twee stroken van beton die het midden van de weg vormden. Aannemingsbedrijf Van de Haterd uit Geffen ging aan de slag.

Dit begon goed, maar al snel werd opgemerkt dat het eerste deel weer helemaal opnieuw bestraat moest worden. Een foutje in het patroon. Oeps, bleken er twee tekeningen in omloop te zijn. Dit leverde de stratenmakers drie dagen extra werk op.

Halfweg de straat ging BGM uit Oss vorige week eerder dan gepland aan de slag met de water- en gasleidingen voor de nog te openen Bistro Louis. Dit om dubbel werk te voorkomen. Zij zijn inmiddels klaar en Van De Haterd legt het vloertje hier op dit moment weer dicht.

De stratenmakers verwachten nog twee weken bezig te zijn met het laatste stukje. Later wordt nog een blindengeleidestrook aangelegd, die met die bolletjes zoals in de rest van het centrum, en komt er wat groen bij.

Dan heb je de gevels nog. Daar wordt ook hard aan gewerkt. Neem Bistro Louis op nummer 14. Als monniken gingen de heren van Dombosch Bouw te werk om het voegwerk een authentieke look te geven. Het restaurant opent over 72 dagen, volgens de teller op de website.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.