Volledig scherm
De Osse Talentencampus moet een verbinding vormen tussen bedrijfsleven, sport en onderwijs. © Jaap van der Doelen

Verdwaald op de Talentencampus

Ma 20 mrt. Mijn vader is een veel trouwere TOP-supporter dan ik. Na de afbraak van de geliefde staantribune ben ik enkele jaren niet meer in het stadion geweest. Toen ik uiteindelijk met hem weer een keer meeging om een wedstrijd te bekijken, kende ik het maar nauwelijks terug. Overal waren rode kuipstoeltjes geplaatst, op tribunes in een bouwstijl die veel te modern was om met het Osse Kuipje geassocieerd te worden. 

Er gingen toen al stemmen op om het stadion nog veel verder onder handen te nemen, als onderdeel van een ambitieus project dat 'talentencampus' heette. Er moest een verbinding gemaakt worden tussen sport, bedrijfsleven, en onderwijs.

Ik kon me daar allemaal nauwelijks een voorstelling van maken, maar kreeg een paar jaar later een beeld van die verstrengeling, toen ik het stadion bezocht voor een presentatie van drukkerij Kampert. Ik liep de trappen op, het nieuwe gebouw in de hoek van het stadion in. De bedrijfspresentatie bleek direct opvallend veel jonge bezoekers te trekken. Dat kwam natuurlijk omdat ik helemaal niet in het pand voor de presentatie was, maar regelrecht Hooghuys locatie 'Stadion' was binnengelopen, de school die daar verrezen was. Die hele talentencampus wekte bij mij toen vooral verwarring in de hand.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
© Jaap van der Doelen

Wie inmiddels langs de trainingsvelden door de nieuwe Nelson Mandela boulevard fietst of wandelt, ziet een beeld dat een stuk overzichtelijker geworden is. De grond is, zoals wel vaker bij nieuwbouw, nog bezaaid met zand, maar de boulevard wordt geflankeerd door een lange rij frisse bedrijfsruimtes, een hotel en uiteindelijk een school. Ingebed in deze uiterst actieve omgeving is het Osse stadion. Diverse bezoekers komen er af en aan, om te leren, werken en sporten. Of dat daar soms toch nog verwarde figuren zoals ondergetekende tussen zitten, mag iedereen aanstaande vrijdag komen vragen. De ambitieuze talentencampus viert dan eindelijk de officiële opening tijdens de eerste open dag.

Volledig scherm
© Jaap van der Doelen