Volledig scherm
Spahuys Kids in de Schakel is sinds zaterdag geopend.

Verwennerij in nieuw Spahuys voor kinderen in Oss

Di 15 nov: Alle kleine prinsen en – vooral – prinsessen kunnen vanaf nu net zo lekker ruiken als mama. Afgelopen zaterdag opende Spahuys Kids haar deuren in de Schakel.

Door Rachelle Suppers

Een glaasje ‘champagne’, een voetenbad, een scrubje en nog een handmassage toe. Zo ziet een programma op een kinderfeestje bij de nieuwe ‘verwenwinkel’ er ongeveer uit. Ondernemer Wendy Vogels – van het Spahuys voor volwassenen aan de Koningsloper, achter De Weverij en Cordial – kreeg steeds vaker de vraag of ze ook ‘iets’ voor kinderen had. Daarom bedacht ze het concept Spahuys Kids. ,,Bijna alle kinderen ‘lenen’ weleens stiekem wat producten van mama. En vaak horen we bij het Spahuys ook over dochters die boos worden omdat ze nog niet mee mogen met mama”, lacht Vogels.

Geen modeshow
Maar moeten we dat wel willen, meisjes die zich als beautyqueen gaan gedragen? ,,Nee, dat is absoluut niet de bedoeling. Bij ons geen modeshows of gezichtsbehandelingen. Ook geen zweverig gedoe, alleen een rustig voetenbadje om tot rust te komen. Een tijd terug hebben we meegedaan aan een Spadag bij de kinderboerderij in Oss. Daar waren ook kinderen die een voetenbadje kregen. Later hoorde ik van één van de moeders terug dat haar kind nog nooit zo lekker had geslapen”, vertelt de ondernemer. ,,Kinderen hebben tegenwoordig veel last van stress en ook van eczeem. Daar verkopen we ook mooie producten voor.”

Borstvoeding
Voor de jonge moeders heeft de zaak ook iets speciaals: op de tweede verdieping kunnen zij tot twee uur in de middag terecht om hun kleine te verschonen of om borstvoeding te geven. ,,Zelf heb ik een kindje van tien maanden en ik zie ook om me heen dat geklooi met verschonen en borstvoeding geven. Maar na twee uur hebben we op deze plek kinderfeestjes, dus dan kan het helaas niet meer.”

In The Pitch, een tv-programma van Dtv in samenwerking met onder andere de Rabobank, won Vogels voor haar idee een bedrag van 40.000 euro waarmee ze haar startkapitaal terug heeft verdiend. Spahuys Kids is gevestigd op de hoek van de Schakel, aan de zijde van de Walstraat.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.