Volledig scherm
Haaibaai opent zondag voor de tweede keer in de Kerkstraat. Zo zag het er in maart uit.

Vintage merkkleding krijgt tijdelijke winkel in Kerkstraat

Za 26 nov: De mannen van de twee fashionista’s achter het concept van Haaibaai zijn druk bezig met klussen. Zondag moet in de Kerkstraat de pop-up winkel open gaan.

Door Rachelle Suppers

Het is nu een jaar geleden dat Jetje Klaazen en Susan Platenburg uit Oss zijn gestart met Haaibaai: een (online) winkel waar gebruikte kleding een nieuwe eigenaar zoekt. En nee, dat is niet hetzelfde als de kleding bij de kringloop, maar merkkleding die vooraf gecheckt is. ,,We kijken of de ritsen het nog doen en de knoopjes er nog op zitten, bijvoorbeeld”, vertelt Jetje Klaazen die druk bezig is alle kleding te ordenen.

Hoe het werkt? Stel, je bent zo’n geluksvogel die een mooie jurk van – noem maar een merk – Dolce & Gabbana in de kast heeft hangen, maar je draagt hem niet meer. Uit de mode, past niet meer, noem maar op. Haaibaai neemt het dan over. Als het verkocht wordt is 55% voor jou en de rest voor Haaibaai. Dit hebben inmiddels zo’n 25 dames gedaan, goed voor zo’n 2000 stuks aan kleding. Normaal wordt dit verkocht via een webwinkel of via losse evenementen, maar nu heeft het duo dus een pand waarin ze tijdelijk huizen. ,,We kijken hoe dit loopt en of het bevalt, wie weet is het in de toekomst dan wel een idee om over na te denken”, aldus Klaazen.

Haaibaai zit nu in het Ginko-pand, een locatie waar ook onderneemster Stacey Tielman haar oog op had laten vallen. Zij heeft het idee om hier een gym te beginnen. Haaibaai blijft in principe tot en met maart, mits er niet eerder een huurder komt. Tijdens de Fashionweek afgelopen maart zat Haaibaai ook al even in hetzelfde pand in de Kerkstraat. De winkel is open tijdens koopavonden en op vrijdag, zaterdag en koopzondag.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.