Volledig scherm
We Are Hardstyle.

We Are Hardstyle Oss: na vijf jaar weer ‘herrie’ aan de Plas

Di 14 jul: Nog even en dan verandert de Geffense Plas na vijf jaar weer in een festivalterrein met ruimte voor zo’n drieduizend bezoekers. En het gaat harder – veel harder – dan Gigadance.

Door Rachelle Suppers

Op 25 juli verrijzen drie podia aan de Geffense Plas. Het wordt de eerste outdoor editie van We Are Hardstyle, een evenement van organisatie We Are Hardstyle Events. Achter het festival schuilt hetzelfde duo als achter het gelijknamige dancefeest tijdens kerst in de Rusheuvel. “De indoor feesten lopen goed. Het is niet dat we de Rusheuvel uit wilden, dat blijven we overigens gewoon doen, maar het was tijd voor een outdoor-versie”, aldus de organisatie.

De drie area’s – Hardstyle, Hardcore en Hardstyle Raw – gaan volgens WAH Events verder dan een dj op een podium. “Er moet beleving zijn. We hebben flink geïnvesteerd in kwaliteit qua aankleding. Er is vuurwerk, confetti en er zijn lichtshows en LED-walls. We willen de eerste editie wel goed neerzetten. Ook qua artiesten. In de hardstyle-scene zijn de namen in de line-up echt groot”, verzekert het duo achter WAH. In totaal staan er 46 artiesten op de podia.

Omdat dit de eerste editie is, blijven ze voorzichting met het voorspellen van een bezoekersaantal, maar als de twee vrij mogen denken, dan weten ze het wel. “Ooit zouden we wel zo groot willen worden als Defqon 1”, grijnzen de twee heren.

Volgens de organisatie zijn er goede afspraken met de gemeente gemaak over het geluid en de veiligheid. Ook wordt er gecontroleerd op drugs. “We hebben een zero tolerance beleid en Team Alert staat op het terrein. Zij geven voorlichting over drugs en alcohol."

Het festival start 25 juli om 12:00 uur. Om middernacht is het afgelopen. WAH Events hoopt meer edities te organiseren, misschien zelfs een tweedaags festival.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.