Volledig scherm
Op donderdag opende Karin Aarts modezaak Trends in de Galerij in Oss.

Winkelnieuws: damesmodezaak geopend in Galerij Oss

Do 6 okt: Er branden kaarsjes in de Galerij en er staat zelfs een hapje klaar. Laat je niet misleiden door de donkere aanblik van de winkel. ,,Dat komt omdat het buiten zo licht is”, klinkt het eenmaal binnen in de kersvers modezaak. Donderdag opende Trends in de Galerij.

Door Rachelle Suppers

De roots van Trends liggen in Schaijk, de woonplaats van eigenaresse Karin Aarts. Bijna vijf jaar geleden begon ze met twee rekjes kleding aan huis en met een Facebook-pagina. Met haar kledingrekjes toerde ze langs evenementen en een ladies night hier en daar. ,,Maar dat werden al snel drie rekjes, toen vier en daarna werd het wel tijd voor een eigen zaak”, lacht Aarts terwijl enkele nieuwsgierige klanten een eerste kijkje komen nemen in de winkel. De eerste Trends werd geopend in Ede. ,,Puur toeval dat het daar was, mijn broer had daar een pand en vroeg of ik er niet wat kleding ik kon hangen”, legt ze uit.

Geen vreemde in de modewereld, die broer van haar. Aarts zelf ook niet trouwens. Iets meer dan twintig jaar geleden hielp ze broer Erwin Aarts met het opzetten van wat we nu als Snuf en Shoe kennen. ,,Toen nog ’t Snuffeltje”, grinnikt Aarts. Maar net als de naam, ging de winkel met de tijd mee. Die ‘concept-gedachte’ – het moet hip blijven – neemt ze ook mee in Trends. Iedere woensdag hangt er verse kleding in de winkel.

En eerlijk is eerlijk, de Galerij is een gewaagde plek om iets nieuws te beginnen. ,,De Reus benaderde mij. Of ik interesse had in een pand in Oss. Zo is het eigenlijk gegaan”, licht Aarts toe. Dat de Galerij nou niet echt een A-locatie is in Oss, weet Aarts ook wel. ,,Maar iedereen heeft echt de beste intenties om er samen iets moois van te gaan maken. De conceptplannen voor een vernieuwde Galerij zien er ook veelbelovend uit. En ik ben blij met de industriële uitstraling hierbinnen.”

Groot gelijk. Iemand moet bovendien de eerste durven zijn die zich tussen een behoorlijk aantal leegstaande panden vestigt. En persoonlijk, puur en alleen omdat ik zelf in deze categorie val, dus ja, dit is hartstikke subjectief: jongedames tussen de twintig en veertig – en allen die zich (nog) zo voelen – gaan denk ik vaker de stad ‘oversteken’ via de Galerij.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.