Volledig scherm
Op zondag 28 augustus opent The Guitar Factory in de Kerkstraat.

Winkelnieuws: Muziek in de Osse Kerkstraat

Vr 26 aug: Nieuwsgierig loeren voorbijgangers door het raam. Is het al open? In The Guitar Factory in de Kerkstraat worden de laatste spijkertjes geslagen. Zondag opent de gitaarspeciaalzaak. Dan heeft Oss weer een muziekwinkel.

Door Rachelle Suppers

Aan de wanden hangen al flink wat gitaren. Daarachter een wat klassiek behangetje, maar ook steigerhout. “Ik wilde dat het kitsch werd, maar dat je ook het natuurlijke van de gitaar terugziet. Daarom het hout”, vertelt Francois van Oijen, voorheen de man van de gitaren bij muziekhuis Arons. Links in de hoek staat een imponerende vitrinekast. “Op de kop getikt. Hij komt uit een tropenmuseum uit Praag, daar zaten ooit vlinders in. Nu komen er effectpedalen in”, glundert Van Oijen.

Zondag gaat de winkel open. De Osse band Mexican Surf zal voor wat ‘herrie’ in de tent zorgen. Op 24 september volgt nog een officiële opening. Dan zal de Kerkstraat voor even veranderen in ‘gitaarstraat’. Op deze dag wordt de gitarist in het zonnetje gezet.

Met The Guitar Factory wil Van Oijen de concurrentie aangaan met het internet. “Het gaat niet alleen maar om gitaren verkopen, hier moet een soort kenniscentrum ontstaan met wie weet in de toekomst clinics van gitaristen. Of een luistermiddag. En dat dan iedereen zijn favoriete plaat mag meenemen”, fantaseert de kersverse eigenaar van de gitaarzaak. “Het belangrijkste is dat mensen zich hier op hun gemak voelen.”

Van Oijen werkte 18 jaar op de gitaarafdeling van Muziekhuis Arons. Het familiebedrijf sloot in april na 65 jaar definitief de deuren. In juni nam Van Oijen de sleutel in ontvangst van de zaak op Kerkstraat 3. Hier zat voorheen damesmodezaak Essensa.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.