Volledig scherm
Jan Roosenboom vertrekt met zijn poppentheater Ronzebons naar Marag, vestzaktheater van de Lievekamp.

Winkelnieuws: nieuwe modezaak Galerij, poppentheater naar Marag

Ma 3 okt: Terwijl alle ogen in Oss gericht zijn op die grote lelijke puist op het Walplein, lijkt het erop dat die kleine nare mee-eter van een Galerij wat verderop aan het slinken is. Galerij 11A is namelijk verhuurd. Komende donderdag zal hier damesmodezaak Trends uit Schaijk openen.

Door Rachelle Suppers

Wel jammer: door een lastminute switch van pand moest theater Ronzebons vertrekken uit de Galerij. Jan Roosenboom mocht zijn theater tijdelijk onderbrengen in het leegstaande pand waar voorheen onder andere Myrjo Fashion huisde. Het stond al drie jaar leeg. „Ik had niet verwacht dat ik er al zo snel uit zou moeten, nee”, vertelt Roosenboom. „Maar eind augustus kreeg ik te horen dat het verhuurd was. Op de dag van de sleuteloverdracht liet de damesmodezaak echter weten interesse te hebben in het pand daarnaast, ook van dezelfde eigenaar. Dit heeft meer vierkante meters, dus natuurlijk was de verhuurder blij.”

Ai, had het poppentheater dus eigenlijk best nog even kunnen blijven. „Maar ik was al in gesprek met de Lievekamp. Zodra ik hoorde dat ik moest vertrekken ging ik op zoek naar iets anders en ben ik een ‘speurtocht’ in Oss gestart.”
Lang duurde die speurtocht niet want de Lievekamp wist hem snel te vinden. Of hij zijn voorstellingen niet in theater Marag wilde spelen. Nou, graag dus. „Een prachtige locatie. Ik heb er weleens eerder gespeeld, dus het voelt een beetje als thuiskomen.” De eerste voorstelling zal op 22 oktober zijn.

Toch gaat Roosenboom de Galerij wel missen. „Het was een uitdaging om hier voorstellingen te geven. Pech dat een huurder net dát pand koos uit de acht leegstaande panden. Maar ja, het werkt ook zo met huizen: als er niets staat moet je veel verbeelding gebruiken. In dit pand waren nu al wat hoekjes ingericht.” Veel aantrekkelijker voor potentiële huurders. Misschien een goede les voor andere verhuurders in het Osse centrum?

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.