Volledig scherm
Vuurwerk tijdens de opening van Winterland 2015.

Winterland: na 'barre tocht' komt vuurwerk

Di 15 dec: Winterland 2015 is los. Met glitter, wat glamour, ijshockey en Bossche kunstschaatssters werd dinsdagmiddag het startsein gegeven voor het winterse evenement in het Osse centrum. En het mag gezegd worden: het oogt een stuk ‘warmer’ dan vorig jaar. Niet alleen omdat de temperatuur dit jaar een paar graden hoger ligt.

Door Rachelle Suppers

Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans arriveert samen met wethouder Wagemakers en twee ijsprinsessen per koets op de Osse Heuvel. Dit keer niet bij een glazen tent vol gele Jumbo-vlaggen, maar bij een warm aangeklede en bijzonder verlichte (open) schaatsbaan. “Een barre tocht, aankloppen bij herbergen, blauwe plekken”, zijn woorden die de burgemeester geeft aan Winterland, doelend op onder andere de wisseling van bestuur. Nee, het realiseren van Winterland 2015 ging zeker niet over een dag ijs.

Maar het staat en heeft een complete metamorfose ondergaan. De Heuvelhoreca mag in ieder geval niet meer klagen met zo’n uitzicht op de schaatsbaan. Ook de Peperstraat staat er warmpjes bij. Chalets met glühwein, warme chocolademelk en erwtensoep moeten de bezoeker uitnodigen om door het straatje naar de Spiegheltent bij de Grote Kerk te gaan. Een Belgisch exemplaar overigens met nostalgische danssalon en bar. En spiegels uiteraard.

Ter gelegenheid van de opening dansten de dames van de Bossche Kunstrij Vereniging – waaronder ook een jonge Osse soliste – op het ijs. De show werd afgesloten met vuurwerk en daarna vlogen de eerste recreanten de baan op. Vanaf dat moment is de baan tot en met 3 januari geopend van 09:00 tot 21:00 uur, met uitzondering van kerstavond, eerste kerstdag en oudejaarsdag. Dan is de baan om 18:00 uur gesloten.

Andere activiteiten tijdens Winterland: curlingwedstrijden, een Etalagespeurtocht, voorleesmiddagen in de Spiegheltent, kerstvoorstelling ‘Nu dat jij er bent’, koren en hier en daar wat Frozen. Die laatste mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een Winterland.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.