Volledig scherm
Eerdere editie van Summer Vocals.

Zomerse noten uit de film in Groene Engel Oss

Woe 17 aug: Gouden keeltjes starten op 22 augustus met de derde editie van Summer Vocals in de Groene Engel. Toch wel zingen op niveau. “Jezelf een week lang opsluiten en naar een concert toewerken”, aldus initiatiefnemer van het zomerse project, Ruben Smits.

Door Rachelle Suppers

Zelf zit Smits op het moment van dit interview in Italië om daar deel te nemen aan het project ‘Eurochoir’. “Ja, ik noem het vakantie, maar het is ook werken. Tien dagen met vijftig zangers uit verschillende landen, in de leeftijd 18 tot 30 jaar, studeren onder leiding van topdirigenten en optredens op vier plaatsen, waaronder Venetië”, vertelt de muzikaal leider van Summer Vocals.

Eigenlijk precies wat hij zelf ook gaat doen op 22 augustus in Oss, maar dan op kleinere schaal. In één week gaan 27 deelnemers aan de slag met verschillende muziekstukken. Ze krijgen twee workshops en repeteren. Het thema: films. Dit betekent bekende muziek, zoals uit de films Pirates of the Caribbean, James Bond en Frozen. Maar niet dat dolgedraaide nummer Let it go uit de laatst genoemde film, belooft de organisatie achter Summer Vocals.
Ook staan er enkele andere verrassingen op het programma. “Zo heb ik een pianostuk bewerkt voor het koor, zonder verdere begeleiding”, licht Smits een tipje van de sluier op. “En er is een soort van mash up van filmquotes en melodieën uit films.”

Na intensief repeteren brengen zij op zaterdag 27 augustus twee concerten in de Groene Engel, de eerste om 15:00 uur en de tweede om 20:15 uur.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.