Volledig scherm
Burgemeester Peter Noordanus. Archieffoto BeeldWerkt

Aan Pieter, directeur van Citymarketing Tilburg

Woe 15 juni: Goeiemorgen Pieter, hier even een mailtje van Peter.

Als sheriff van deze stad moet ik je toch effe toespreken. Gisteren is er veel gedoe geweest op social media over een Haagse dame die mail (deel 1, deel 2) verstuurde namens Citymarketing Tilburg. Namens jou dus.

(een Stadsgezicht-gastblog van Francine Bardoel, ze schrijft op persoonlijke titel)

Ik snap dat je zelf te druk had in Amsterdam, maar alla. Zo’n Haags hertje heeft de feiten natuurlijk beter op een rijtje dan al die Tilburgse bijstandsschrijvers, ik heb de foto ook gezien, haha. Maar het ligt niet lekker bij de mensen hier. Die begrijpen dat niet hè, zo’n Haagse die dan Tilburg gaat verkopen.

Als sheriff van de gemeenteraad heb ik al zo’n gedoe gehad over die 4,7 miljoen voor Citymarketing. Daarom moeten we zorgen dat de feiten in zo’n mailtje goed zijn. Voor je het weet heb je outlaw Smolders op je nek in de volgende raad.

Ten eerste: Dat festival Best Kept Secret is in Hilvarenbeek en dat ligt nog steeds niet in Tilburg. Sinds 1985 willen wij dat dorp hebben, maar elke keer ontspringen ze de dans bij de gemeentelijke herindeling. Ligt gevoelig man, bij die dorpers. Nou weet ik wel dat het hertje uit Den Haag aan de organisatoren van BKS heeft gevraagd of Hilvarenbeek in Tilburg ligt. En dat zij hebben gezegd dat zo is. Maar die organisator is een Duitser hè. Die denkt ook dat Rotterdam dezelfde citymarketing als Hamburg heeft.

Ten tweede: die 200 artiesten komen niet zo graag meer als vroeger. Sinds Johan de wiet niet meer verzorgt voor de artiestenriders op de festivals moeten we die buitenlanders smeken om naar Tilburg te komen. Superkwaliteit had onze Johan, maar hij logeert voorlopig verplicht in Thailand. Dat mag Haags hertje dus niet meer schrijven, 'dat die artiesten zo graag naar Tilburg komen'. Dat je het weet: geen wiet, wol, kruikezeiken en motorbendes.

En die DJ, die Hardwell, die komt ook niet van Tilburg. Hij heeft wel drie maanden op de Fontys gezeten, toen schopten we hem terug naar Breda. NAC hè, ligt gevoelig. Maar ja, dat weet zo’n Haagse niet want die doet de communicatie voor Vuurwerkfestival Scheveningen en de Haagse Markt. Daar draait Hardwell nooit.

Er komen ook geen 50.000 bezoekers van buiten naar die drie festivals. Zit gewoon veel Tilburgs volk bij, en daar doen we het niet voor.

Pieter, eigenlijk klopte er niks van de mail van Citymarketing Tilburg. Ik snap het allemaal wel, jongen, het valt niet mee om Tilburg te verkopen, in ons burgervaderoverleg heb ik dat probleem ook.

Nog een laatste dingetje: Je moet je eigen ook niet laten interviewen door zo’n hertje. Das zelfbevlekking. Je moet een ster maken van het bedrijfsleven in onze stad, niet van jezelf, Pieter. En fix dat twitteraccount en de facebookpagina van de Citymarketing. @NathNijs wees me er drie dagen geleden nog op, want de Tilburger leeft met je mee.

Schiet je zelf nou niet in de voet, man, want ik heb drie sollicitatierondes gevoerd voor ik jou vond, Pieter. Je moet gewoon blijven. Je bent een kanjer, een echte cowboy, zoals ik.

Groet Peter N., Sheriff van Tilburg