Volledig scherm
Bisschop Zweissenstraat

Absurd: de Duitse Bisschop Zwijsenstraat

Woe 16 okt: Knap staaltje absurdisme aan de Bisschop Zwijsenstraat, of zoals de straat vanaf nu heet: de Bisschop Zweissenstraat. Op twee na zijn alle bordjes van de straat door nieuwe exemplaren vervangen. Zwijsen is Zweissen geworden.

Als het om één bordje zou gaan, was het nog wel te begrijpen. Maar bijna alle bordjes in de straat (op twee bordjes na, over het hoofd gezien waarschijnlijk) vermelden de 'nieuwe' straatnaam. Niet eens heel erg consequent.

Dan vraag je je toch af hoe zoiets kan gebeuren.
Een Duitse drukkerij? Of heeft de gemeente nieuwe informatie over de bisschop? Reclame voor het Oktoberfest in de koepelhal? Staatsgreep?

En de firma die de bordjes moest vervangen, hadden ze daar bij bordje drie of vier niet iets van: 'dit is toch wel vreemd.'

Ach ja. En Tilburg slaapt rustig verder.

Update 11.06 uur:

Volgens de gemeente worden de bordjes vandaag nog vervangen. De fout ligt bij de aannemer of fabrikant. 'Hier is de opdracht foutloos de deur uitgestuurd', aldus een woordvoerder.

Update 11.58 uur:

Als we dan toch bezig zijn: Neulandstraat, Wilhelm Zwei-Straße, Spoorstraße, Hövel, Brokxallee, Fünfspringen (vijfsprong) en stappen op de Kurze Hügel.
En natuurlijk: Politiebureau Binnenstad onder Julianastaete is ook al 'Innenstad' (zie foto 3). Alleen de T ontbreekt, aldus Hans Hessels.

Update 12.38 uur:
'Gelijk heel Tilburg maar naar het Schwarzwald verplaatsen?' Zie afbeelding 2 bij deze blog, gemaakt door Looi Naaijkens.

Volledig scherm
Vergeten bordje, met normale aanduiding
Volledig scherm
'Gelijk heel Tilburg maar naar het Schwarzwald verplaatsen?' Afbeelding: Looi Naaijkens
Volledig scherm
Innenstad(t). Foto Willy-Jan Geerts