Volledig scherm
De Burgemeester Stekelenburglaan. Foto Joris Krijnen

Absurdistische straatnaambordjes: Burgemeester Stekelenburglaan

Di 22 nov: En nieuw binnen in de top 'absurdisme in straatnaambordjes te Tilburg': de Burgemeester Stekelenburglaan. Die naam vermelden drie bordjes rond het nieuwe plein achter het station.

door Bas Vermeer

Twee jaar geleden werd trots onthuld dat het plein de naam Burgemeester Stekelenburgplein zou krijgen. Daar hadden we dus al even op kunnen oefenen.

,,Weet de gemeente Tilburg eigenlijk wel wat de officiële benaming van het plein is?", vraagt tipgever Joris Krijnen zich af. ,,Het zou het eerste plein in Nederland zijn dat als een laan door het leven gaat. Maar ja, alle aandacht is bij de gemeenteambtenaren gevestigd op de bouw van de Primark, HET paradepaardje van de gemeente."

Spellen
Bordjes en de gemeente, het was nimmer een goed huwelijk. Zo telde één paal in natuurgebied Moerenburg twee verschillende spellingen van Meierij. Twee keer fout. Veranderde de Bisschop Zwijsenstraat een tijdje in de Bisschop Zweissenstraat, laten we af en toe de 'e' weg en wie naar De Pont wilde wandelen, liep kans te verdwalen. En, persoonlijk favoriet, werd de Piushaven van borden van een zeehaven voorzien.

Het Stekelenburgplein ligt naast de Burgemeester Brokxlaan, misschien dat er daardoor een fout in is geslopen?

Update 09.14 uur:
Wat er fout is gegaan, weten ze bij de gemeente nog niet. ,,Maar dat het fout is gegaan, staat wel vast. We laten de bordjes zo snel mogelijk vervangen."

Volledig scherm
De Burgemeester Stekelenburglaan.