Volledig scherm
Het Ahold-pand waar ook de AH XL is gevestigd. © Bas Vermeer

AH XL krijgt Aldi en Action als buren

Ma 5 mrt: Opmerkelijke nieuwkomers aan de Jan Heijnsstraat; in hetzelfde pand als de Tilburgse Albert Heijn XL strijken een Action en Aldi neer. De twee zaken gaan waarschijnlijk voor de zomer open.  

door Bas Vermeer

Het gerucht dát Aldi aan de Jan Heijnsstraat neerstrijkt, zingt al langer rond, maar de daadwerkelijke beslissing bleef uit. Vandaag bevestigt een woordvoerder dat de kogel door de kerk is. Ook de discountwinkel Action krijgt een vestiging in het opgeknapte complex.

Nieuwe formule

,,In de tweede helft van april verwachten we te kunnen beginnen met de bouw", aldus de Aldi-woordvoerder. ,,We denken dat we voor de zomer het nieuwe filiaal kunnen openen. Het gaat om een winkel met de vernieuwde formule. Veel nadruk op vers, biologisch en fairtrade-producten. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de sfeer in de winkel."

In de nieuwe Aldi-winkels zijn de gangpaden breder, valt meer licht binnen en is de indeling overzichtelijker. Alle winkels in Europa worden op die manier ingericht, voor de operatie is 5,4 miljard uitgetrokken

'Prima combi'

Concurrentie? Allerminst, zegt supermarktmanager Mario Rijvers van de AH XL. ,,We zijn er hartstikke blij mee. Op de één of andere manier is het een prima combinatie. We zien het in andere steden waar een Albert Heijn en Aldi naast elkaar zitten, dat versterkt elkaar."

Of de nieuwe vestiging gevolgen heeft voor de Aldi aan het Wilhelminapark? Die vraag is aan de keten gesteld, maar er is nog geen antwoord. Update volgt. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Blogs