Volledig scherm
De Heuvel in Tilburg. © Archieffoto BeeldWerkt

Amerikaanse fastfoodgigant Taco Bell wil zaak aan de Heuvel

Vrij 17 mrt: De Amerikaanse fastfoodgigant Taco Bell wil een vestiging openen aan de Tilburgse Heuvel. Het gaat om één van de eerste Nederlandse vestigingen.

door Bas Vermeer

De keten heeft het zelf nog niet bevestigd, maar wel een aanvraag ingediend om in het pand naast hotel Mercure een zaak te mogen openen.

Opmars
Taco Bell – gespecialiseerd in Mexicaanse taco’s, burrito’s en nacho’s – heeft momenteel geen restaurants in Nederland, de eerste vestiging gaat eind deze maand in Eindhoven open. De keten wil de komende vier jaar twintig restaurants openen in Nederland.

In thuisland Amerika heeft Taco Bell ruim 6.000 filialen. Onlangs kondigde het bedrijf al aan de komende tien jaar 1.000 vestigingen buiten Amerika openen. In Tilburg gaat Taco Bell de strijd aan met zaken als Taco Muno en de Taco Express.

Cantina's
De Nederlands vestigingen worden geen doorsnee fastfoodrestaurants, maar luxere tacozaken vergelijkbaar met de Taco Bell Cantina’s

Met de komst van de nieuwe zaak krijgt de Heuvel een impuls. De noordelijke wand was zieltogend, maar leeft door eerder Chupitos en nu mogelijk Taco Bell weer op.