Volledig scherm
Beeld uit het filmpje op YouTube

Beschaamde raad dokt voor Tilburgse dansgroep

Woe 22 juni: Nooit swingde het in de gemeenteraad van Tilburg meer dan tijdens de laatste raadsvergadering, toen dansgroep Non Stop Crew de volksvertegenwoordigers trakteerde op een spetterende start.

door Stephan Jongerius

Raad en college leefden er zichtbaar van op, burgemeester Noordanus sprak de jongelui uit de Reeshof vervolgens vriendelijk toe.

Maar de tenen kromden toen de burgervader dansleraar Davey een cheque overhandigde voor de reis die het gezelschap in augustus maakt naar het WK in Las Vegas.

'IJsje'
Zegge en schrijve 250 euro kreeg het gezelschap mee. Bijbehorend verzoek: sleep die titel binnen, niet als Nederlanders, maar als ambassadeurs van je stad. „Allemaal een ijsje...”, zo stootten raadsleden elkaar beschaamd aan. De jongelui kregen er van de wethouders nog wel elk een drinkbeker bij.

Maar de raadsleden zijn zelf in actie gekomen. Alle 45 besloten ze een tientje in te leggen. Toen het Noordanus ter ore kwam beloofde hij dat met de wethouders te verdubbelen. Non Stop Crew krijgt nu dus 1150 euro mee. Kunnen ze toch een keer lekker met z’n allen van gaan eten.

Schraal?
Everybody happy? Sterke indruk wekt het nog altijd niet, vinden sommigen. „Het blijft schraal”, vindt Peter van den Hoven (LST), „zeker als je het afzet tegen de cultuurbegroting van bijna 23 miljoen. Maar ze kunnen hier in ieder geval iets leuks mee.”

​De overhandiging:

Een optreden van Non Stop Crew: