Volledig scherm
Optreden Betonfraktion

Betonfraktion door trommelvliezen, voor Quiet 500

Do 17 okt: Alsof iemand een (muzikaal) blok beton door je trommelvliezen ramt: het optreden van Betonfraktion donderdagmiddag ter ere van de lancering van de Quiet 500. "De armste band van het land, maar wel de beste", kondigt Anton Dautzenberg het gezelschap aan.

Wat dan volgt is een 'schreeuw tegen armoede', dit dus, op volle sterkte. Op een soort van inham van het gemeentehuis, aan het Stadhuisplein springt frontman Nick J. Swarth alle kanten op.

Winkelend publiek stopt om te kijken (de meeste mensen maar even, nogal een aanval op de zintuigen), de politie komt poolshoogte nemen en kijkt hoofdschuddend - maar glimlachend - toe.

En hulde voor de ambtenaar of medewerker van het postkantoor die onverstoorbaar doorwerkt, vlak onder de voeten van de band. (foto 2).

Goed het mag duidelijk zijn: na alle media-aandacht begint het vandaag pas echt voor de Quiet 500, de Tilburgse tegenhanger van de Quote 500. Het blad wordt over een paar uur (17 uur) gepresenteerd in de rode salon van theater De NWE Vorst.

Volledig scherm
Optreden Betonfraktion - onverstoorbare ambtenaar
Volledig scherm
Optreden Betonfraktion