Volledig scherm
Boetes aan de Fraterstraat. © Henk van Valen

Boetes aan de Fraterstraat: 'Bij de gemeente snappen ze het zélf niet'

Ma 14 mei: De ene na de andere parkeerboete aan de Fraterstraat. Het straatje naast de kersverse nieuwbouwwijk Clarissenhof is op regenachtige dagen een modderpoel én vruchtbare grond voor boetes. ,,Onterecht en schandalig", stelt straatbewoner Henk van Valen.

door Bas Vermeer

De straat werd lange tijd gebruikt voor het bouwverkeer van Clarissenhof. Nadat het werk aan de nieuwste wijk van Tilburg was afgerond, bleef het straatje ietwat verfomfaaid achter. De straat ligt te wachten op herinrichting, maar volgens de bewoners kan dat nog jaren duren. In de tussentijd wordt het bonnenboekje er regelmatig getrokken.

'Omgekeerde wereld'

,,De gemeente laat het na geplande en beloofde parkeerplaatsen aan te leggen en bekeurt vervolgens bewoners met een parkeervergunning die er parkeren", stelt Van Valen. ,,Dit is de omgekeerde wereld. De gemeente zou hier tot de orde geroepen moeten worden."

Volledig scherm
Het ontwerp waar Van Valen naar verwijst. Op rechts de straat met geparkeerde auto's. © Clarissenhof

Van Valen kreeg zelf geen boetes, maar als omwonende loopt 'ie vaak door de straat. ,,Dan zie je de ene na de andere bekeuring. Terwijl, en dat zie je ook op het ontwerp van de wijk, mensen hier mogen parkeren."

Boetes

Nieuwe Clarissenhof-bewoner Jens kan er over meepraten: hij laat twee boetes zien van ieder 104 euro. Eén voor zijn auto, één voor de auto van zijn vriend die momenteel op zakenreis is. ,,De gemeente snapt er volgens mij zelf niets van. Ik heb een parkeervergunning en krijg heel de tijd verschillende antwoorden op de vraag of ik hier nu wel of niet mag parkeren."

Ook de parkeerwachten lijken er verschillend over te denken. ,,Toen een elektricien hier over de vloer kwam, kwam er net zo'n parkeerwacht op een brommertje langs. Hij mocht zijn auto er gewoon neerzetten, zelfs al had 'ie geen parkeervergunning." Maar ja, daar zullen zijn boetes niet door verdwijnen, vermoedt Bothmer. ,,Dat waren telefoongesprekken, ik heb geen enkel bewijs."

Volgens de gemeente is de situatie wél duidelijk. ,,Op de strook zoals die er nu ligt, mag niet geparkeerd worden", laat een woordvoerder weten. Er wordt nog nagedacht over een definitieve situatie in de straat. ,,In het ontwerp worden in ieder geval vier parkeervakken opgenomen, aan de zuidoostzijde van de Fraterstraat. Aanleg op korte termijn."

D66 heeft inmiddels vragen gesteld over de kwestie. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement