Volledig scherm
Hamburgerketen Burger King opent een vestiging in Tilburg. © Photo News

Burger King keert terug in Tilburgse centrum

Do 28 juni: De Burger King keert terug in het stadshart van Tilburg. Na 22 jaar afwezigheid opent de Amerikaanse fastfoodketen een vestiging in het pand schuin tegenover de McDonald's aan het Piusplein.

door Bas Vermeer

Volledig scherm
Het voormalige Square-pand is in beeld voor de Burger King. © Bas Vermeer

De Amerikaanse fastfoodketen bevestigde begin vorige maand de hardnekkige geruchten dat er een Tilburgs pand werd gezocht. Op dat moment liepen de onderhandelingen voor een vestiging in het voormalige Square-pand aan het Piusplein. De fastfoodbakker hield nog een slag om de arm: ,,Het is nog niet 100 procent zeker."

Dat is het nu wel. Het huurcontract is getekend, de burgerbakker trekt in het hoekpand aan het Piusplein. Grappig genoeg is dat op steenworp afstand van de vroegere locatie. De keten zat in het verleden aan de Heuvel, op nummer 32. Van 1990 tot 1996 was dat pand een Burger King (en de twee jaar nadien een Quick).

Burgerbakkers

De komst van de Burger King kon (gezien de hamburger-hausse in de stad) eigenlijk ook niet uitblijven. Het laatste jaar streken er veel nieuwe burgerbakkers in de stad neer: de Thrill Grill bijvoorbeeld, maar ook kleinere zaken als Worldburger (Heuvelring) en Johnny's Burger (Vreedeplein).  

Bij een aantal Tilburgers deed het gemis van de Burger King pijn aan het hart. Begin vorig jaar kreeg een noodkreet van twee Tilburgers veel bijval. Ze riepen Burger King op om weer een vestiging in de stad te openen. ,,Helaas zijn wij getroffen met een geografisch probleem en genoodzaakt minimaal 30 minuten te reizen om te kunnen genieten van de burgers. Een pelgrimstocht naar Waalwijk." 

Wanneer de Burger King de deuren opent, is nog niet bekend. 

Blogs