Volledig scherm
Het lege busstation aan de Brokxlaan. Foto Jan van Eijndhoven

Busstation in gebruik: nieuw 'eet-festival' VERS Tilburg trapt af

Di 23 aug: ‘VERS Tilburg’, zo heet het nieuwe evenement dat als eerste gebruik maakt van het busstation aan de Burgemeester Brokxlaan.

door Bas Vermeer

Het Tilburgse busstation werd recent opgeleverd, maar pas over anderhalf jaar stoppen de eerste bussen er. „Een superleuk terrein om iets te organiseren”, zegt organisator Joep van Gorp. „Een aparte locatie, tof om daar als eerste gebruik van te mogen maken.”

Mini-festival
Op 10 en 11 september wordt op het busstation een gratis mini-festival rond lokaal en vers eten gehouden. Met plaatselijke telers, boeren en brouwers.

„Een imker die honing uit een raat slingert of een slager die een varken aan het spit rijgt.” Als voorbeeld neemt VERS de Broadway Market in Londen.

Op de markt zijn bijvoorbeeld kaasboerderij Ruurhoeve, Friandries Chocolaterie, Vittore Carpaccio, de Walhoeve, 3D-printshop FABLAB en Stadstuinderij de Piushaven te vinden. Naast de kraampjes komt er een terras waar - onder meer - bier van La Trappe wordt geserveerd.

Ook treden er verschillende muzikanten op zoals Jeroen Kant, Thomas Pieters, Eva van Pelt en Acoustic Cut. Ook zijn er sprekers. Zo komt de chef van De Houtloods over creatief koken vertellen.

VERS Brabant
VERS Tilburg komt uit de koker van VERS Brabant; opgezet door vijf Brabanders die van eten houden. De jonge organisatie opereert in Den Bosch, Eindhoven, Breda, Helmond en Tilburg. De vijf willen tegenwicht bieden aan de foodtruckfestivals ‘die overal uit de grond worden gestampt’. „Meer aandacht voor het lokale”, aldus Van Gorp.

Zo verrijst binnenkort in Breda 'Het restaurant van de uitvinder'. De lege ruimtes bij de fietsenstalling aan de stadszijde van het station worden een tijdelijk restaurant.

De markt vindt op 10 september tussen 15 en 23 uur plaats. Op zondag van 12 tot 20 uur.

Volledig scherm
VERS Tilburg