Volledig scherm
Clarissenhof

Clarissenhof: 'Tilburg all inclusive'

Woe 18 mrt: Van de bijnaam De Worst komen we nooit meer af. En de Hunkerbunker staat in het gezamenlijke geheugen van de stad gegrift. Tilburg is goed in bijnamen. Clarissenhof - de eerste woonwijk van de Spoorzone - mag de borst alvast natmaken.

door Bas Vermeer

De eerste associaties vallen via Twitter al op te tekenen. 'Zwembad erbij en we kunnen in Tilburg op vakantie', 'Tilburg all inclusive' of 'het vakantiefoldergevoel'.

Die vakantie-link is al snel gelegd, kijk naar de impressies van Clarissenhof (afbeelding 2 tot en met 7 bij deze blog) en dan naar de tweet hieronder.


Grappig dat zeker, maar daarmee nog geen antwoord op de hamvraag: 'Wordt de stad mooier door de bouw van Clarissenhof?'
SDK Vastgoed, dochter van Volker-Wessels, mikt erop in de eerste fase 340 woningen te realiseren, waarvan 33 huizen met tuintjes aan de Lange Nieuwstraat. Deze zomer gaat de bouw van start.

Blokkendozen
Architectuur is een heikel onderwerp in de stad die nog littekens draagt van het gebeuk van Cees de Sloper. Eerder schreven we blogs vol over de blokkendozen van de stad, gebouwen waar nogal eens misprijzend op wordt gereageerd.

Veelzeggend is ook het bezoek aan de stad van de Vlaamse schrijver Annelies Verbeke afgelopen weekend: Ze schreef: "De architecten die Tilburg vorm hebben gegeven hadden nog wel wat meer psychische zorgen kunnen gebruiken voor ze op de stad werden losgelaten. Of moederliefde."

Stem
Clarissenhof is in ieder geval geen 'blokkendozen-project', maar wordt het een mooi nieuw stukje stad? Valt de architectuur in de smaak?

Uw stem graag in de poll bij deze blog. En licht die keuze vooral toe: via de reacties onder dit verhaal of via Facebook en Twitter.
De reacties worden volgende week in één verhaal gebundeld.

Volledig scherm
Clarissenhof
Volledig scherm
Vakantieman Frits Bom presenteert: Clarissenhof. Photoshop Bas Horsten
Volledig scherm
Clarissenhof
Volledig scherm
Clarissenhof
Volledig scherm
Clarissenhof
Volledig scherm
Clarissenhof

Blogs