Volledig scherm
Hizmet. © Bas Vermeer

'Coming soon'? Broodjeszaak Hizmet rekt het wel héél lang...

Vrij 10 aug: 'Binnenkort' is een relatief begrip, maar de Turkse bakker/broodjeszaak Hizmet rekt het wel heel lang. Al bijna anderhalf jaar prijkt er 'coming soon' op de etalage van het pand waar vroeger Bali was gevestigd. 

Hoe soon is soon? Of zijn de plannen al gecanceld? Sinds het vertrek van New Bali lijkt er niets meer in het pand te zijn gebeurd. De advertenties van New Bali en het oude meubilair kun je door de ramen nog zien. Geen spoor te bekennen van Turkse broden, broodjes shoarma of börek döner. 

Bijna...

Quote

Nog een maandje, maximaal anderhalf en dan zijn we open

Eigenaar Hizmet

,,We hadden al open kunnen zijn, maar hebben even de Ramadan en de vakantie afgewacht", vertelt de eigenaar. ,,En voor die tijd waren we bezig met de vergunning én werden de twee zaken in Eindhoven nog verbouwd. Het is dus druk geweest." 

Hizmet heeft twee vestigingen in 'de Lichtstad', nu is Tilburg aan de beurt. ,,Nog een maandje, maximaal anderhalf en dan zijn we open in Tilburg. De keuken is er al."

Ach ja, Hizmet is nog niet eens recordhouder 'binnenkort gaat het gebeuren, echt waar'. De titelhouder is nog altijd de kappersboot in de Piushaven. Daar wordt al zo'n vijf jaar geroepen dat de boot bijna open kan. Maar dat moment is nog altijd niet aangebroken...  

Blogs