Zoete lekkernijen in de couscousbar.
Volledig scherm
Zoete lekkernijen in de couscousbar. © Sanne Tegelaar

Couscousbar Olives & Spices geopend: 'Eerst even warmdraaien voor het échte openingsfeest'

Do 21 sept: Conceptstore Velerlei in de Nieuwlandstraat bestaat bijna een jaar. Met de opening vandaag van couscousbar Olives & Spices is het aanbod in de winkel (of shop-in-shop, net hoe je het noemen wilt) nog veelzijdiger geworden. 

door Sanne Tegelaar

Olives & Spices deelt de ruimte met onder meer kapper Pure Lou, de tweedehands vinyl van Diggers Record Store, de kleding van Frolyk, vintage meubels en een klokkenmakerij.

Mama Farida

Eigenaar van Olives & Spices, Rachid, staat de dag van opening apetrots achter zijn zelfgebouwde bar bij de ingang van Velerlei. Als de eerste klanten zich melden voor een Mama Farida (volgens traditioneel recept van schoonmoeder), Sticky Chicken (kip in zoetzure saus) of een zelf samengestelde bak couscous, roept hij lachend: ,,Jullie komen natuurlijk eigenlijk voor de Hudson’s Bay.''

(Verhaal gaat onder de foto door)

Rachid maakt een 'Mama Farida' in zijn net geopende couscousbar.
Volledig scherm
Rachid maakt een 'Mama Farida' in zijn net geopende couscousbar. © Sanne Tegelaar

Dat de opening van Rachid’s ‘droom’ samenvalt met de opening van de grote nieuwe winkelketen in de stad is toeval. “We wilden gewoon open. Ons grote openingsfeest komt later. We zijn de eerste couscousbar van Nederland. Ik wil eerst even warm draaien.”

Zelfgemaakte koekjes

Naast couscous verkoopt Rachid ook zoetigheid. “Eigenlijk zijn we een couscousbar én een patisserie. De koekjes maakt mijn vrouw allemaal zelf. Naar haar gaan sowieso alle credits. Echt hoor, ik heb zoveel aan haar te danken.” 

De afgelopen weken waren spannend. Via het instagramaccount @olivesanspices hield Rachid zijn volgers op de hoogte van de opbouw van zijn bar. “Het is zo bijzonder om hier nu te staan en echt open te zijn en de eerste klanten te ontvangen”, zegt hij terwijl zich vlug weer vol passie aan een Mama Farida wijdt voor een volgende klant. Zijn liefde vraagt om geduld. “Nee, ik ben nog niet zo snel, alles is nog nieuw en dus nog een beetje zoeken, maar dat komt wel weet ik uit ervaring.”    

De eigenaar Rachid in zijn couscousbar 'Olives & Spices'.
Volledig scherm
De eigenaar Rachid in zijn couscousbar 'Olives & Spices'. © Sanne Tegelaar
Rachid maakt de couscous voor zijn couscousbar.
Volledig scherm
Rachid maakt de couscous voor zijn couscousbar. © Sanne Tegelaar

Blogs