Volledig scherm
Het Oktoberfest in Tilburg. Foto John Schouten/BeeldWerkt

De Koepelhal als immens Bierpalast

Za 10 okt: Op zijn trouwfeest in 1810 had Lodewijk I van Beieren waarschijnlijk niet kunnen bevroeden dat ‘zijn feest’ 205 jaar later nog gevierd zou worden in de Tilburgse Koepelhal. De hal is op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag voor het Oktoberfest omgebouwd tot Bierpalast.

De alweer vijfde editie van het Duitse feest in Tilburg is onverminderd populair: op zowel de vrijdag- als zaterdagavond trekt er 2000 man naar ‘der Kupelhalle’. Met binnen Pretzl, Dirndl, Lederhosen en liederen waarin Anton dan wel Rosamunde of de geneugten van het Tiroler landleven centraal staan.

De eerste twee edities van het Oktoberfest werden gehouden in een grote tent op evenemententerrein Het Laar. Daarna verkastte het feest naar de Spoorzone. Kwam de organisatie de eerste jaren niet uit de kosten, nu is het Oktoberfest een gevestigde naam in Tilburg, vertelt medeorganisator Rob Reijnen.

Er zijn optredens van onder andere Krachleder, Ohne Gewähr, Alm Power en de Thorsten von Lippe Biestefeldt. Op zondag is er het gratis toegankelijke Frühschoppen, van 12 tot 19 uur