Volledig scherm
© Rik Goverde/BD

De Rutsch op Kermis Tilburg mag vandaag open

Za 20 juli: De Rutsch, de grote glijbaan op het Besterdplein, mag vandaag open. De exploitant had hem vrijdag op een andere plek gezet vanwege een boom, maar daarmee stond hij op een calamiteitenroute volgens de gemeente. De brandweer en politie moesten eerst hun goedkeuring geven aan de nieuwe stek, voor de exploitant verder mocht gaan met opbouwen.

De Duitse exploitant van de Rutsch wilde gisterochtend opbouwen, maar kwam in de knel met een boom. Daarop verschoof hij zijn attractie en paar meter, richting calamiteitenroute. Volgens de gemeente was de attractie overigens aanvankelijk wel degelijk juist ingetekend en hoefde de boom geen probleem op te leveren, al denkt de exploitant daar anders over.

Wethouder Joost Möller zelf kwam vrijdagochtend langs om tot een oplossing te komen. De attractie kon op de nieuwe plek blijven staan, maar de exploitant kreeg een bouwstop opgelegd tot de hulpdiensten hun fiat gaven aan de nieuwe plek. Die kwam gisteren in de loop van de dag daarop kon de exploitant weer verder met bouwen. Vandaag gaat hij open.