Volledig scherm
Meester Alex

De Stad Van... Alex Bergman

Za 26 sept: In de rubriek De Stad Van… schetst een Tilburger aan de hand van een aantal steekwoorden zijn of haar beeld van de stad. Vandaag Alex Bergman (24), 4e jaars student aan de Rockacademie, rapper onder de naam 'Meester Alex' en één van de comedy rappers van de improvisatie theatershow Verhalen uit de Achtertuin.

Café
“Er kan er maar één de winnaar zijn”. Dat is voor mij toch wel echt De Living. Verstopt achterin de Anvers, kun je daar lekker loungen. Heerlijke banken, mooie inrichting, stapels gezelschapspellen, oude films, ‘Long Island Iced Thea’ en een smakelijk bakje warme popcorn. Er is voldoende ruimte, dus we zitten daar dan ook vaak “met z’n alle”.

Restaurant
Culinair bij Tante Caatje. Tante Caat zelf en haar familie (en personeel) komen altijd met veel plezier bij onze shows van Verhalen uit de Achtertuin kijken, zoals wij ook altijd met veel plezier bij Tante Caatje komen eten. Gezellige sfeer en lekker eten; wat wil je nog meer?
Laatst heb ik ook lekker gegeten bij Pechka: een nieuw (Russisch) concept vlakbij de Universiteit. Je kunt er heerlijk gepofte aardappelen eten met vulling. Het interieur zelf is al de moeite waard om eens te zien!

Snack
Ik probeer het zo veel mogelijk te vermijden, maar de mensen van Spicy & Shalom hoeven mij niet meer te vragen wat ik wil eten als ik binnen kom. Dat weten ze wel: één Kapsalon Döner, sambal, geen knoflook. Ik varieer alleen in het blikje frisdrank wat ik er bij neem.

Kunst
Al ooit bij de Kunstmaan geweest? Een mooie locatie met een heerlijk huiskamer gevoel. Het dient als werkplek, atelier en is ideaal voor kleine optredens, zoals de optredens die worden georganiseerd door De Mus, of Sofa Sessies, waar ik laatst de eerste editie van heb bij mogen wonen. Een beetje hipster is het wel, maar een beetje hipster is goed.

Natuur
Het Leijpark, omdat het mooi is. Ik heb daar ook mooie herinneringen aan, daar kom ik zo nog op terug.

Op de schop
Het Koningsplein. Godnondetruus.

Winkel
De Cinematheek. Wat is het toch heerlijk nostalgisch om in een winkel te staan om een film uit te kiezen. Geen trailers of de rating op IMDB bekijken, maar gewoon aangesproken worden door de voor- en achterkant van het dvd hoesje. Ik kan daar makkelijk een half uur doorbrengen, zoals ik dat als kind ook kon. Ik kijk niet graag televisie, vanwege al de rommel die er te zien is, dus mijn televisie heb ik uit het raam gegooid (ik woon op de begane grond). Wanneer ik een avondje niks wil doen, ga ik graag naar de cinematheek om één van de Cheech & Chong films te halen of een oude show van Herman Finkers. The Grass Company zit er zo goed als naast. Dat kan je filmavond helemaal compleet maken.

Beste herinnering
Samen met huisgenoten en vrienden, in een heerlijke zomernacht, onder de sterrenhemel, op het gras van het Leijpark in Tilburg. Eén van ons nam een gitaar mee, de ander wiet, de ander wat te knabbelen en ik nam wat biertjes en frisdrank mee. De hele nacht lang hebben we liedjes gezongen, geïmproviseerd, grappen gemaakt, naar de sterren gekeken en semi-gefilosofeerd. Heerlijk!

Verdriet
Toen er iemand mijn kamer binnenliep en mijn laptop meenam (ik zat bij de buurman). Geen sporen van inbraak, hij kwam gewoon via de voordeur die één van mijn huisgenoten waarschijnlijk open had laten staan. Ik ben maar een arme student. Ik heb toch geen geld voor een nieuwe laptop. Had ik mijn televisie misschien toch maar niet uit het raam moeten gooien.

Borrelen met
Gers Pardoel. “Hoe krijg ik ook zo’n huis?”, zal mijn eerste vraag zijn. Verder ben ik erg benieuwd hoe deze man naar de muziekwereld kijkt. Wat zijn principes en motieven zijn om te doen wat hij doet. Ik ben geen groot fan van zijn muziek, maar wel erg onder de indruk van zijn succes. Daar zou ik graag meer over willen weten.

Ontspanning
Ik heb mijn baard een lange tijd alle kanten op laten groeien. Toen hij wel heel lang begon te worden, dacht ik: laat ik mijn baard maar eens bij laten werken. En waar kan dat beter dan bij een echte mannen barbier. Zo kwam ik terecht bij De Meester Barbier op de Westermarkt. De meest mannelijk ingerichte kapsalon die ik ooit mee heb gemaakt. Toen ik in de kappersstoel ging zitten, werd mij de vraag gesteld: “Lust je wat te drinken?” “Ja, lekker!” reageerde ik. “Whisky of Bier?” Met een lach op mijn gezicht reageerde ik: “Ik lust wel een biertje”. Vervolgens werd ik 45 minuten lang behandeld. Ik kreeg de lekkerste zalfjes op gesmeerd, terwijl ik luisterde naar Rock&Roll en de smaak van een ijskoude Jupiler die door mijn keel gleed. Als dat geen ontspanning is, weet ik het ook niet meer.

Eeuwig Zonde
De Bomenlounge. Wat was dat vet toen het nog in het centrum zat. Op een gegeven moment is het verhuisd. Volgens mij bestaat het nu helemaal niet meer, of wel?

Tilburg
De stad waar kunstenaars, artiesten en tuig bij elkaar komen in de Muzentuin. De stad waar overal skateboarders zijn en geen één elektriciteitskastje ontkomt aan een Verhalen uit de Achtertuin-poster. Een creatieve stad met mooie feestjes (De Machinekamer, Aus Berlin, Le Scratch, Mundial) en een gezellig centrum. Het is niet de mooiste stad, maar het voelt als thuis en dat is het belangrijkste.