Volledig scherm
Ap Chakur

De Stad Van... Ap Chakur (MC Apster)

Za 10 mei: Elke zaterdag op Stadsgezicht de rubriek De Stad Van… Aan de hand van een aantal steekwoorden schetst een al dan niet bekende Tilburger zijn of haar beeld van de stad. Vandaag Ap Chakur ook wel: MC Apster. Deze zomer vaste MC van de grootste club ter wereld op Ibiza. Daarnaast treedt 'ie op bij megafeesten als Tomorrowland.

Café
Moeilijk om hier op te antwoorden. Zo heb ik jaren in de Tilburgse horeca gewerkt als barman, maar als ik er toch één moet noemen dan is het café Brandpunt omdat ik hier mijn hele pubertijd heb doorgebracht als werknemer. Mooie herinneringen en ik heb er veel vrienden aan overgehouden. En iedere keer als ik er weer binnenstap voelt het net als thuiskomen.

Restaurant
Dat is met stip Kok Verhoeven omdat ik dol op vis ben en dit restaurant heerlijke gerechten serveert. Daarnaast maakt de goede service en de frisse uitstraling van het restaurant het verder helemaal af.
Complimenten voor deze zaak.

Snack
Als geboren Lovenaar was het vaste prik om via de Enschotsestraat naar mijn ouderlijk huis te lopen na een flink avondje stappen. Broodje Jantje hoorde daar steevast bij. Sinds ze bij Willem II de broodjes Jantje verkopen ben ik tot op de dag van vandaag verslaafd aan het broodje. Dan wel met hete tomatensaus in plaats van saté, haha.

Kunst
Ik ben niet echt een kunstkenner maar ik kon altijd enorm genieten van de graffiti van Paul Watty in de Tilburgse binnenstad en van mozaïekbankjes in de stad. Alleen hadden de tegeltjes met namen in de zijstraat van de Heuvelstraat ter hoogte van de Bart Smit - de Walk of Fame - van mij een prominentere plek mogen hebben.

Natuur
Het Wandelbos blijft voor mij een mooi stukje groen. Ook de Interpolistuin is een mooi stukje Tilburg: lekker relaxen in het gras midden in de stad.

Op de schop
Het Koningsplein is echt aan vervanging toe. Een groot betonveld omringd met lelijke gebouwen. Dit mag van mij een mooi parkje worden. Ik zie sowieso graag wat meer groen in het centrum van Tilburg in plaats van gebouwen en parkeerplaatsen.

Winkel
Dat is voor mij de Radiobeurs in de Heuvelstraat. Gangetje door naar het muzikanten-gedeelte om muziekapparatuur te bekijken en uit te proberen. Hier kan ik een dagje voor uittrekken.

Beste herinnering
Ik heb vele mooie herinneringen aan Tilburg en met name door mijn werk als MC op Dance Events. Maar mijn mooiste herinnering is toch wel vrij recent: het benaderd worden door Willem II - staf en spelers - met de vraag om op te treden tijdens het kampioenschapsfeest op de Tilburgse Heuvel.
Helemaal mooi was het om de vele vrienden en familieleden te zien genieten samen met de duizenden Willem II supporters. Gelukkig bracht Omroep Brabant live verslag uit, dus heb ik de beelden voor later.

Verdriet
Dat is toch wel de slaapkamer van mijn ouders in Loven, aangezien mijn vader plots thuis is overleden in bed. Doet toch wel altijd erg pijn om even zijn slaapkamer in te lopen.

Borrelen met
Tja denk dat ik eigenlijk wel met iedereen heb geborreld met wie ik dat graag zou willen. Zoals Dj Fedde le Grand, Burgemeester Noordanus en Harry (bekende Tilburger). Maar toch zou ik weleens willen doorzakken met de '50 cent meneer' op het station. Hij schijnt een heel interessant verleden te hebben gehad en zou graag willen weten hoe het zo heeft kunnen lopen.

Ontspanning
Door mijn drukke leven en het vele gereis is eigenlijk alleen Willem II mijn uitlaatklep, de plek waar ik kan ontspannen. Sinds twee seizoenen ben ik sponsor bij de Young Business Club, wat super bevalt.
Lekker ontspannen voetbal kijken met vrienden en een drankje drinken. Keertje vloeken op de scheids, heerlijk!

Eeuwig zonde
Het verdwijnen van het elektronische dance event Dancehill op de Heuvel in Tilburg. Ruim 10.000 bezoekers in het centrum van Tilburg: wat een topfeest was dat zeg! Voor de mensen die het niet meer herinneren. We hebben google nog.

Tilburg
Willem II, gezellige volksbuurtjes, Schrobbel​èr en de vele muzikale talenten uit de stad. Zo reist bijna elke Tilburgse dance dj de wereld rond en trekken ze volle arena’s. Voorbeelden als Fedde le Grand, Bassjackers en Firebeatz zijn een geweldig visitekaartje voor de stad.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement