Volledig scherm
Steven Brunswijk alias de Braboneger.

De Stad Van... De Braboneger

Vrij 22 jun: Elke zaterdag op Stadsgezicht de rubriek De Stad Van… Aan de hand van een aantal steekwoorden schetst een Tilburger zijn of haar beeld van de stad. Vandaag Steven Brunswijk, portier, komiek, bekend onder zijn alias De Braboneger.

Café
Havana, daar heb ik mijn vriendin ontmoet tijdens een stapavond.

Restaurant
Havana, leuke sfeer en lekker eten.

Snack
Loempia´s van het kraampje naast het gemeentehuis. Omdat ze overheerlijk zijn!

Kunst
De huilende baby, in graffiti gespoten, op de oude Hall of Fame-locatie. Helaas is deze weggehaald.

Natuur
De losloopzone voor honden langs het kanaal achter het Tweesteden-ziekenhuis. Waar ik drie keer per dag mijn drie honden uitlaat.

Op de schop
Het oude Smarius-terrein. Om de hoek waar ik woon, zonde om niks te doen met zo´n locatie. Kom maar op met die Megamall.

Winkel
U.S. Streetstyle op de Schouwburgpromenade. Net wat anders dan de rest.

Beste herinnering
Het trapveldje van basisschool Het Goirke in de buurt waar ik ben opgegroeid. Daar heb ik een groot deel van mijn jeugd doorgebracht.

Verdriet
Ik zie mezelf als een positief persoon en probeer ook altijd op een positieve manier in het leven te staan. Ik kan dan ook zo geen plek bedenken waar ik echt verdrietig van word, omdat ik plekken eerder associeer met de mooie en goede dingen die daar zijn gebeurd.

Borrelen met..
Zelf borrel ik alleen alcoholvrij. Met mijn broer ontspan ik wel graag onder het genot van een drankje.

Ontspanning
Quality Sportcentre, tijdens een goeie boksles.

Eeuwig zonde
Zo dronken worden dat je je niks meer kunt herinneren en geen controle meer over jezelf hebt. Ik zie dit regelmatig gebeuren tijdens mijn werk als horecaportier.

Tilburg...
Multiculturele stad met veel mogelijkheden/activiteiten voor jongeren en heel veel talent op zowel sport- als muzikaal gebied.