Volledig scherm
Maud Brassers © Maud Brasser

De Stad Van... Maud Brasser

Za 18 mrt: In de rubriek De Stad Van… schetst een Tilburger aan de hand van een aantal steekwoorden zijn of haar beeld van de stad. Vandaag Maud Brasser. Ze werkt bij De Living en hoopt genoeg stemmen te werven voor Expeditie Robinson


Café
Ja, De Living natuurlijk, haha. Omdat ik daar vier jaar geleden als wees ben opgevangen door een heel fijne familie. Voor mij is het heerlijk om mensen binnen te zien komen die er nog nooit zijn geweest. Maar ook om de voldane gezichten te zien van mensen die 's nachts weer naar buiten lopen. Zo fijn.

Restaurant
Als ik honger heb denk ik alleen maar aan Faja Lobi, superfijne mensen daar. En eigenlijk is het eten té lekker, zonder buikpijn kom ik niet van tafel.

Zijn mijn zakken wat beter gevuld dan loop ik de hoek om naar Meesters. Heerlijk terras! Hopelijk schiet de Primark wel even op met de bouw, want zo is het natuurlijk niet heel prettig.

En als het helemaal feest is staat Sarban bovenaan mijn lijst. Dat is gewoon één pure smaaksensatie.

Snack
Rosbief speciaal van Kras2, legendary. Werd door mijn vriendin Maite aan me geïntroduceerd en moet nu minimaal één keer per maand mijn slokdarm betreden.

Kunst
Awesome Foundation Tilburg. Het is hier misschien niet ontstaan, maar het is wel een keivet idee. Je kunt dus een idee pitchen en als het tof genoeg is krijg je duizend euro om het te realiseren.

Ook vind ik het gaaf om met de trein langs de Hall of Fame te rijden. Van mij mag er nog veel meer street art bij komen.

Natuur
Zeker de Piushaven! Ben helemaal gelukkig sinds ik daar een paar maanden geleden ben komen wonen. We zijn met vrienden ook wel eens gaan kamperen in Moerenburg, heerlijk stukje groen!

Op de schop
Heuvelpoort/Mercure liever vandaag nog dan morgen. Ik zie het helemaal voor me: de hoek om bij Intermezzo en je loopt zo een straat in met overal terrasjes en 's nachts rijen voor de clubs. 

Winkel 
La Poubelle, ik koop er eigenlijk alles. Ik ben al veel kringlopen afgestruind maar mijn mooiste vondsten komen allemaal bij La Poubelle vandaan. Ik vind het ook fantastisch dat je daar koffie kunt drinken of een boekje lezen!

Beste herinnering
De Nieuwste School. Ik heb daar echt een te gekke middelbareschooltijd gehad. Elke dag vol plezier en ik heb er heel veel fijne mensen ontmoet.

Draaimolen is ook mooi. Ik kan me de dag nog herinneren dat mijn verkering Frank Klick vertelde dat hij stage ging lopen bij Milo van Buijtene. Ik dacht toen: 'dat is toch de dj van Le Clochard?' Maar vier jaar later zijn we erachter dat hij veel meer ambitie had. En dat vind ik mooi. Sowieso knap van alle mensen die daar zo hard werken! Keitrots!

Verdriet
Om de leegstand van winkelpanden in de Heuvelstraat en de straatjes daar omheen. Daar kan ik oprecht verdrietig van worden.

Borrelen met... 
Paul Bogaers. Ik zou niet per se in zijn voetsporen treden, maar vind het wel heel knap wat hij heeft bereikt als beeldend kunstenaar.

Ontspanning
Cappuccino’s drinken op het terras van Anvers. En de markt op zaterdag natuurlijk!

Eeuwig zonde
Dat z’n fijne stad vaak als lelijk wordt beschreven. Bij mij heeft het ook heel even geduurd voordat ik alle mooie plekjes had gevonden, maar ze zijn er zeker! En eeuwig zonde dat de royals niet de Puishaven bezoeken.

Tilburg
Een groot dorp, de hele dag mensen begroeten en knuffels uitdelen. Maar waar ze niet raar op kijken als je even in je pyjama ontbijt bij de Jumbo gaat halen, zelfs niet als Guus Meeuwis dat zou doen. Een plek waar nog veel dromen gerealiseerd kunnen worden. Dat vind ik te gek. Dat is voor mij Tilburg. 

Opinie