Volledig scherm
Christ & Nannie Vermeer, eigenaren van Bij Vermeer.

De Stad Van... Nannie & Christ Vermeer

Zo 30 okt: In de rubriek De Stad Van… schetst een Tilburger aan de hand van een aantal steekwoorden zijn of haar beeld van de stad. Vandaag twee stadsgenoten: Nannie & Christ Vermeer. Twee handen op één buik, samen aan het roer van horecazaak Bij Vermeer.

Café
Heuvel 15. Altijd gezellig met ome Toon even lekker bij kletsen en slap ouwehoeren. Onder het genot van een pilsje een pijltje gooien. Heerlijk.

Restaurant
Eigenlijk hebben we geen vast restaurant waar we heen gaan. We lopen tegenwoordig vaak een rondje door de haven en eten dan bij elk restaurant een hapje. Een levensecht walking diner.

Snack
De beste snack is de goulash-bitterbal van De Jong. Verkrijgbaar bij verschillende zaken in Tilburg, goed gevuld en erg smaakvol. De Jong is een echt Tilburgs bedrijf dat al van oudsher bestaat. Vroeger was het slagerij De Jong.

Kunst
Uiteraard Den Ophef aan de Piushaven! Een hele beleving als de brug open gaat en plezierbootjes passeren. Als je dit tafereel elk uur ziet, is het net alsof je op vakantie bent.

Natuur
Het Leijpark, een heerlijk park om onze Beer (de hond) uit te laten. Gelukkig hoeven we voor zo’n mooi park niet ver te reizen, we wonen er tegenwoordig tegenover.

Op de schop
Het Koningsplein. Daar moet écht iets mee gebeuren. Het is een supermooi plein, maar er gebeurt niks. De markt ja, maar zet er dan een markt neer die er altijd staat. Of een paar mooie winkels.

Winkel
Altijd lastig om één winkel uit te kiezen! Maar in onze top 3 staat Kade, een prachtige interieur- en accessoirezaak aan de Piushaven. Vive, een leuke dameskleding winkel met hippe kleding en Sissy boy, kleding en accessoires… altijd een goede combinatie.

Beste herinnering
De Hasseltse Kappel, daar waar ik met de liefde van mijn leven op 30-01-2016 getrouwd ben. Voor de duidelijkheid: wij met elkaar dus.

Verdriet
Het Vredehof aan de Gilzerbaan, daar liggen de opa’s begraven. Ik kom er niet vaak, maar rijd er wel vaak langs om te gaan golfen. En als ik er dan langs kom begroet ik de opa's op de heen -en terugweg. Handje omhoog en 'Hallo ouwes!' in gedachte roepend.

Borrelen met...
Onze vrienden! Thuis, in een kroeg of op een evenement! Wij zijn natuurlijk vaak in onze zaak aan de Piushaven te vinden waar regelmatig een goede borrel gedronken wordt! Maar quality time met onze vrienden - waar dan ook - vinden we superbelangrijk.

Ontspanning
Ons weekend vieren we altijd doordeweeks. Dan genieten wij van de rust op de golfbaan of in het Leijpark, waar wij met onze labrador wandelen. De combinatie van natuur en buiten zijn is heerlijk.

Eeuwig zonde
Het Draaiend Huis. Het ziet er niet uit alsof het goed wordt onderhouden terwijl het handenvol geld kost. Daarnaast begrijp ik de bedoeling van dit kunstwerk niet.

Tilburg
Als ik aan Tilburg denk, denk ik direct aan de levendige textielindustrie waar de stad zo bekend om staat! Tilburg is altijd een stad geweest van de handel. Dat spreekt ons erg aan. Daarom hebben we dit thema gebruikt in onze zaak. We moeten die geschiedenis levend houden aangezien onze roots hier liggen.