Volledig scherm
Auto's weggezakt in de Galjoenstraat. © Buurtapp

De wegzakkende auto's van de Galjoenstraat: 'Dan ben je stronteigenwijs'

Do 14 juni: 'Opengebroken straat? Och, mijn auto is net een jeep.' De werkelijkheid blijkt weerbarstiger: bij de Piushaven rijdt de ene na de andere auto zich vast in het losse zand. De teller staat inmiddels op vier in één week. 

Omwonenden van de Galjoenstraat kunnen er om lachen: het is clownesk. Maar ze vragen zich ook af wat de bestuurders bezielt. ,,De eerste keer dat we het zagen, zette zo'n bestuurder de wegafsluitingen aan de kant en reed 'ie door", vertelt een buurtbewoonster. ,,Dan ben je dus stronteigenwijs en ook wel asociaal."

De man kwam met zijn auto vast te zitten. ,,Toen hebben we met tien man staan kijken, tja, we vonden het zijn eigen schuld. Hij vroeg nog aan de buurvrouw of ze kon helpen met duwen. Ze gaf hem een schep." 

Het gaat vaker fout. De teller in de buurt-app staat op vier. Op Twitter roept een omwonende de gemeente op om iets te doen. 'De weg wordt niet afgezet tijdens werkzaamheden'. 

Volgens andere buurtbewoners is dat wél het geval. ,,Maar de afsluitingen worden vaker aan de kant gezet, dan rijden ook andere mensen er in. Toen de straat net open was gebroken, kon je nog over het zand rijden. Maar nu zak je weg."

De gemiddelde tijd dat ze vaststaan? Ongeveer een uur. 

En in beelden:

Volledig scherm
Vast in de Galjoenstraat. © Buurtapp
Volledig scherm
Vast in de Galjoenstraat. © Buurtapp
Volledig scherm
Vast in de Galjoenstraat. © Buurtapp