Een feestje in Het Patronaat.
Volledig scherm
Een feestje in Het Patronaat. © BeeldWerkt

Draaimolen blijft in Het Patronaat, 'mooiste zaal van Tilburg' mikt op grotere evenementen

Di 21 nov: Onder de naam 'Het Patronaat' wordt de bovenste verdieping van het patronaatsgebouw - nu nog horecagelegenheid Dudok - een locatie voor grotere evenementen. Naast Roadburn keert ook Draaimolen terug. 

door Bas Vermeer

Dudok maakte eerder deze maand bekend te stoppen in het Veemarktkwartier. Buurman Avec neemt het pand over, de begane grond wordt een showroom voor het creatieve bedrijf. De bovenste verdieping bleef voor evenementen beschikbaar, werd meteen al bekendgemaakt. Zo was dat voor Festival Roadburn al toegezegd. 

Vragen

,,Maar er waren nog een heleboel vragen over de toekomst", zegt Femke Vos. ,,Draaimolen keert bijvoorbeeld terug. En het wordt geen locatie voor verjaardagsfeesten, we willen op grotere evenementen mikken."

Samen met Manon Hagen vormt Vos het Tilburgse FEMZ Workshops & Events. De twee nemen de taak van locatiemanager op zich en dragen in de toekomst zorg voor alle samenwerkingen met evenementenbureaus, cateraars en festivalorganisatoren. Het hele gebouw, inclusief zaal en en VIP-bar, krijgen 'een nieuwe frisse uitstraling.'

Draaimolen

Bij Festival Draaimolen zijn ze er superblij mee, zegt organisator Milo van Buijtene. ,,De sluiting van Dudok was voor mij een verrassing." (En dan geen aangename).  

Hij heeft het gesprek met Stefan Lanslots, algemeen directeur van Avec, op dinsdagmiddag net achter de rug. ,,Heel positief. Waarom we zo blij zijn? Het is de mooiste zaal van Tilburg."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Blogs