Volledig scherm
Draaimolen op het stadsstrand

Draaimolen op zonovergoten stadsstrand

Za 20 sept: 'Nu en dan breekt de zon even door', aldus de weersvoorspelling op vrijdag. Over mazzel gesproken: de eerste editie van Draaimolen als festival beleeft zaterdag een onvervalst zomerse start. 

door Bas Vermeer

Tegen 16 loopt het eendaagse festival - dan vanaf 12 uur al bezig - vol met danspubliek.
Grote vraag vooraf bij een aantal bezoekers: past er überhaupt wel 3500 man op het stadsstrand aan het Wilhelminakanaal? Maar dat lijkt in de namiddag geen probleem: voor de mainstage is het druk, maar niet afgeladen vol.

Op het programma buiten staan een aantal grote jongens, onder wie Jeff Mills. Terwijl de strandtent zelf is omgetoverd tot donker hol vol elektronische muziek.

Uitverkocht
Het festival was al ruim van tevoren uitverkocht, met op ruilsite Ticketswap nog 300 mensen die een kaartje wilden bemachtigden. Daarmee mag het eerste grote betaalde evenement van de organisatie - qua belangstelling - een succes worden genoemd.

Draaimolen begon met muziekavonden in Dudok, daar kwam tijdens Roze Maandag het feest Holy Pink naast het pand bij. Tijdens de afgelopen kermis trok Draaimolen met Holy Pink naar de Muzentuin.
Een eigen festival opzetten was een logisch vervolg op de vorige activiteiten,

Hoe de buurt er op reageert is altijd weer de vraag. Het is het eerste - en dit jaar enige - grote feest op het stand in Jeruzalem. De gemeente wacht nog eerst de evaluatie af met omwonenden, maar staat positief tegenover een derde editie van het strand op die locatie. Tot vandaag kwamen er weinig klachten binnen.
Om de overlast te beperken duurt het feest tot middernacht.

Volledig scherm
Te zonnig voor de strandtent
Volledig scherm
Draaimolen op het stadsstrand