Volledig scherm
Scheersalon Du Nord

Dwaalgebied: Scheersalon Du Nord geopend

Di 6 okt: Portugese tegeltjes op de vloer, metrotegeltjes uit Parijs aan de muur, twee forse barbiersstoelen en bier, whiskey en koffie staan klaar. De Scheersalon Du Nord aan de Noordstraat heeft vandaag officieel de deuren geopend.

door Bas Vermeer

Het pand waar een halve eeuw het 'monumentje' Arrow Hobbyshop was te vinden, is binnen twee maanden rigoureus verbouwd. Het bord met 'Kousen-Sajet' dat tijdens die verbouwing bloot kwam te liggen, blijft gespaard (zie foto 2). "Zonde om het weg te halen of om er iets overheen te plakken", aldus uitbater Stephan 'de barbier'. "Het zegt iets over het verleden van de straat."

Meesterbarbiers
De eigenaar van de scheersalon werkte 'lang geleden' als dameskapper, maar het friemelen aan haren en permanenten lag hem niet. Het afgelopen jaar ging de 50-jarige in de leer bij een aantal meesterbarbiers om de kneepjes van het vak te leren. "Het gaat echt om het ouderwetse vakmanschap, scheren, baarden bijwerken, de tondeuse hanteren."

Dat kunnen mannen thuis ook, 'maar het gaat om de beleving'. "Als vrouw kun je thuis de nagels doen, maar je kunt ook naar een nagelstudio. Daar kun je het mee vergelijken." In de toekomst, als er genoeg belangstelling voor is, wil de barbier wellicht ook 'ouderwetse mannenkapsels' aan zijn repertoire toevoegen.

Vooralsnog is de scheersalon van 10 tot 18 uur open. "Maar als het drukker wordt, kijk ik of we ook 's avonds de deuren openen of een keer op zondagochtend op afspraak open gaan. Maar dat komt allemaal vanzelf."

Volledig scherm
Scheersalon Du Nord
Volledig scherm
Scheersalon Du Nord