Volledig scherm
© Jan van Eijndhoven

Dwalerij: nieuwe edities in de maak

Do 11 aug: ​De nieuwe Tilburgse zondagsmarkt De Dwalerij last nu al - wegens succes - een extra editie in. Aan het eind van dit jaar, 11 december om precies te zijn, strekt de ‘markt met ontbijt’ zich weer over de Noordstraat uit.

door Bas Vermeer

De nieuwe markt is succesvol. „Ondanks het slechte weer trok De Dwalerij tijdens elke editie tussen de 2000 en 2500 bezoekers”, vertelt Stefan van Aarle van het Ondernemersfonds. „Dankzij het Wifi-netwerk kunnen we dat meten.”

'Positief'
Er zijn pas twee van de geplande vijf edities achter de rug, maar vanwege de positieve reacties blikt de organisatie al vooruit. „Niet alleen bezoekers, ook de ondernemers in de straat zijn enthousiast.” Reden te meer, aldus Van Aarle, om er een kerst-editie aan vast te klinken. „Met een kerst-karakter uiteraard. De tijden blijven hetzelfde, want die zijn heilig: van half 10 tot half 2.”

Over twee weken is er nog een editie van De Dwalerij, daarna in september en oktober. Inmiddels is daar december dus ook aan toegevoegd. Op de markt worden niet de traditionele ‘kraaltjes of peren’ verkocht, maar kwaliteitsvintage, design, kleding, vinyl, grafisch werk en streekproducten.

Verzelfstandigen
Achter de schermen wordt ondertussen gewerkt aan het verzelfstandigen van de markt. „Het was altijd de ambitie de markt jaarlijks terug te laten keren”, vertelt Van Aarle. Het Ondernemersfonds, Citymarketing en de gemeente waren daarbij de aanjagers.

De markt moet het volgend jaar hebben van de verhuur van kramen, maar ook van de ondernemers in de straat die er aan bijdragen. Of dat gaat lukken? „Ik vind dat het moet lukken”, klinkt het beslist. Ook wordt er al over een uitbreiding nagedacht, het toevoegen van een straat. "Welke? Dat kan ik nog niet zeggen, we willen eerst de bewoners raadplegen."

Volledig scherm
© Jan van Eijndhoven