Volledig scherm

Dwalerij: nieuwe zondagsmarkt Noordstraat trapt met vijf edities af

Di 12 apr: De Dwalerij, zo heet de nieuwe Tilburgse zondagsmarkt die in het dwaalgebied neerstrijkt. Het wordt een 'zondagsmarkt met ontbijt'. Villa De Vier Jaargetijden en café De Spaarbank vormen de kop en staart van de markt.

door Bas Vermeer

Dit jaar worden er vijf edities gehouden: op zondag 29 mei voor het eerst, daarna iedere laatste zondag van de maand behalve in juli tijdens de Tilburgse kermis. De Dwalerij start deze week de zoektocht naar geschikte kraamhouders.

Vernieuwend
"Het wordt een vernieuwende markt", zegt Stefan van Aarle van het Ondernemersfonds. "Geen kraaltjes of een kilo peren." De Dwalerij zoekt met name naar verkopers van vernieuwende producten, makers van onder andere kwaliteitsvintage, design, kleding, vinyl, grafisch werk en streekproducten.

Het Ondernemersfonds is de aanjager, maar ook Citymarketing en de gemeente hebben zich erachter geschaard. Van Aarle: "Wij organiseren het dit jaar, daarna moet het genoeg draagvlak hebben om op eigen benen te kunnen staan."

Uniek
Het is de bedoeling om zo de binnenstad op de zondagochtend aantrekkelijker te maken. De markt moet een uniek karakter krijgen. Voor de kraampjes wordt bijvoorbeeld samenwerking gezocht met het Textielmuseum om van de overkappingen iets speciaals te maken.

Er is muziek aanwezig en ook voor kinderen zijn er activiteiten. De Dwalerij is van 9.30 tot 14.00 uur open.Interne link

Blogs