Eerste carpacciobar van Nederland kan open: 'Het wordt schaven en experimenteren'
Di 11 sept: De eerste carpacciobar van Nederland die neerstrijkt in de Tilburgse Koestraat: dat klinkt een match made in heaven. Al is De Carpacciobar - morgenochtend voor het eerst open - veel meer dan alleen vlees. Zo staan er ook bieten- en auberginecarapaccios op de kaart.
Delen per e-mail
,,Je kunt hier ook glutenvrij en vegetarisch eten", vertelt eigenaresse Anneloes Rottier. ,,We zijn juist ook met het gezonde bezig." Zo wordt de auberginecarpaccio met baba ganoush en geroosterde paprika geserveerd, is er sushicarpaccio met zeewier en krijg je bij de kalfscarpaccio picalilly en soja. ,,Dat lijkt een aparte combinatie, maar is heel lekker."
Grappig en ook te bestellen: de Carpaccio Di Mama, 'voor moeders die al 9 maanden smachten naar carpaccio'. Desgewenst met een flesje cava. Maar er staan ook tosti's, wraps een glas wijn en soep op de kaart.
Schaven
De 23-jarige onderneemster schaaft al jaren aan het carpaccio-concept en zal dat ook na de opening morgen blijven doen. ,,Hoe je van carpaccio een vullende maaltijd maakt? Met friet, salade en brood. De komende weken ben ik heel benieuwd naar de feedback van de gasten, het wordt voor ons ook experimenteren en schaven."
Rottier studeerde voor horecaondernemer en volgde de koksopleiding aan de Rooi Pannen. In Portugal werd de kiem voor De Carpacciobar gelegd. ,,Tijdens een stage bij een groot hotel met verschillende keukens, was ik heel veel met carpaccio bezig. Daar ontstond het idee om er een specialisme van te maken."
Bijna misgelopen
Het begin was pril: als startup in het creatieve verzamelgebouw Bank15. Daarna zetelde de bar - toen onder de naam Vittorio C. - in zakelijk ontmoetingscentrum Qlubhouse. Vanaf morgen staat De Carpacciobar helemaal op eigen benen. Als lunchzaak, voor het early dinner en om thuis te bestellen of af te halen.
Het scheelde niet veel of De Carpacciobar was aan Tilburg voorbij gegaan. Rottier was al een jaar op zoek naar een horecapand. ,,In het centrum is alles zo snel opgevuld door de grote namen, zoals Jamie Oliver. Daardoor gaan de huurprijzen omhoog."
Rottier was al rond aan het kijken in Den Haag en Rotterdam, omdat ze zelf uit Zuid-Holland komt. Toevalligerwijs kwam recent het pand van broodjeszaak Culinair bij Tante Caatje vrij. Een buitenkansje: ze woont er zelf schuin tegenover.
De enige
Daar was ik wel bang voor, dat een of andere rijke zakenman met het concept aan de haal zou gaan
Het is de eerste en vooralsnog enige carpacciobar van het land. ,,Het afgelopen jaar was ik daar wel bang voor, dat een of andere rijke zakenman met het concept aan de haal zou gaan."
De blik op het noorden van het land heeft ze nog niet laten varen. Het is haar droom om meerdere vestigingen te openen, ook in het noorden des lands. Áls De Carpacciobar succes oogst. Gezien de honderden reacties op social media, iedere keer als er over het concept wordt geschreven, moet dat wel lukken. Toch? Ze lacht. ,,Het is vooral populair onder jonge vrouwen, van 16 tot 36 jaar. Een hype, ik kan niet uitleggen waar het vandaan komt."
De zaak is morgen om 11 uur voor het eerst open.
Verder in het nieuws
-
Zieltogend eendje nu mooie zwaan: na jaren ellende is kappersboot bijna open als restaurant
Do 14 feb: De meeste mensen hadden de hoop al opgegeven dat het ooit nog iets zou worden met de kappersboot in de Piushaven. Maar zie: het zieltogende eendje is in een mooie zwaan aan het veranderen. De nieuwe horecagelegenheid Boot 013 is bijna klaar voor gebruik. -
Stadsgezicht Tilburg
-
Wat Bet Kolen bijzonder maakt
Woe 13 feb: Je kunt er dwalen door de zalen, niks is er te gek. Bij Bet Kolen wordt er gedanst en gedart, getrouwd en gerouwd, en alles ertussenin. Een portret van een honderdjarig buurtcafé dat uitgroeide tot een hotspot voor jong en oud. -
Spoorpark krijgt schaaktafels, ook andere delen van de stad staan op de wensenlijst: 'We zijn dolenthousiast’
Woe 13 feb: Het begint met twee schaaktafels in het Spoorpark, waar je in de buitenlucht kunt schaken. Daarna moeten meer plekken in de stad schaakplekken worden. In de LocHal, op schoolpleinen en bij het Verhalenhuis aan het Wagnerplein. ,,Schaken is een manier om mensen bij elkaar te brengen.” -
Grote kap, moderner: fonkelnieuw busstation Tilburg volgende maand open
Di 12 feb: Nog een maandje en dan gaat het nieuw busstation van Tilburg open. Fonkelnieuw, veel moderner dan zijn voorganger, breder, langer én met een flinke overkapping om te schuilen. Wanneer het busstation precies in maart open gaat, wordt volgende week bekendgemaakt.
-
Het Draaiend Kasteel, Tilburg op de maan en andere surrealistische stadstaferelen: dit is Tilburg Topia
Di 12 feb: Het Draaiend Kasteel, Westpoint als de immense T van Tilburg en de stad op de maan. Kunstenaar Ruben de Bruijn verandert Tilburg in een surrealistisch oord. -
Hoe een kleine Tilburgse stomerij in de knel raakt door het Europees aanbesteden: ‘Gezond verstand komt op de tweede plaats’
Za 9 feb: Met zijn kleine stomerij aan het Koningsplein had ondernemer Jack van Gulik er zo’n mooi werk aan: het reinigen van de gemeentelijke werkkledij. Maar ja, de klus groeit en moet nu opeens Europees aanbesteed worden. Exit Van Gulik die - als kleine middenstander - niet aan de eisen kan voldoen. ,,Ik ben er confuus van.” -
PREMIUM
Cityring: to knip or not to knip
TILBURG - Een deel uit de cityring knippen? De gemeente doet er onderzoek naar. Als doorgaand verkeer op de Schouwburgring wordt geweerd, kan het gebied tussen de schouwburg, de Heikese kerk en het gemeentehuis tot één groot plein transformeren. Bussen zijn er te gast, evenals auto’s, alleen naar de parkeergarages. Automobilisten die van oost naar west willen - de helft van het totaal op de Paleisring - moeten echter over de ringbanen. Het plan houdt de gemoederen bezig.