Volledig scherm
Impressie skatebowl. © Urban Sports Area

Eerste ontwerp voor skatebowl Spoorpark, volgende stappen: bikepark en klimrotsen

Woe 7 feb: Geschiedenis herleeft: de skatebowl die straks in het nieuwe Spoorpark staat, is gebaseerd op de houten bowl van de Hall of Fame toen die nog aan de Sint Ceciliastraat was gevestigd. ,,Die stond heel erg goed aangeschreven in de scene."

Dat vertelt Urban Sports event organisator Loïs de Jong. Samen met skateboarder Rens Verbruggen is hij de initiatiefnemer van de Urban Sports Area. Die verrijst dit jaar in nieuwe Tilburgse park op het voormalige Van Gend&Loos-terrein. 

Blikvanger

De raad besliste recent dat het aanbestedingsvoordeel van het park - zo'n 345.000 euro - mag worden ingezet voor de skatebowl en een kiosk met openbare toiletten. 

De 'bowl-mannen' hebben nu een eerste impressie vrijgegeven. ,,Hoe het er uit kán komen te zien. Want dit ontwerp moet bijvoorbeeld nog op veiligheid gekeurd worden door een officieel skateparkbureau."

De bowl is multidisciplinair: je kunt er net zo goed met een step of BMX doorheen knallen. De bowl wordt de blikvanger van de urban sports area, maar daarmee is dat stukje Spoorpark nog niet af. De initiatiefnemers willen er nog twee onderdelen aan toevoegen: een 'bikepark' (of pumptrack) en een boulder-area. Daar worden nu externe financiers voor gezocht. 

Bikes & boulders

Quote

Het Spoorpark begint echt ook een fantas­tisch out­door-park te worden

Loïs de Jong

Het bikepark bestaat uit een baan met verschillende kombochten. ,,Die bochten kun je met een mountainbike of BMX heel hoog nemen, maar je kunt er ook laag doorheen." Volgens De Jong is de baan daarmee geschikt voor jong en oud. ,,Je ziet er straks ook dertigers/veertigers met hun kinderen mountainbiken."

De laatste wens is een boulder-area. ,,Dat zijn eenvoudige klimrotsen waar je geen touwen voor nodig hebt. Heel gaaf. Je ziet het steeds populairder worden, in Tilburg hebben we nu ook een boulderhal."

Er zit meer in de planning. Het beton in een beperkt deel rond de urban sports area is ook speciaal wat gladder dan in de rest van het park, zo kan er geskate worden. En bij het beachvolleybalterrein wordt gekeken of er ook slackline-plaatsen worden aangelegd. ,,Het Spoorpark begint echt ook een fantastisch outdoor-park te worden." 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Blogs