Volledig scherm
Esther van den Hoek en Sylvia van der Schoot. © Connor Clerx

Eerste tattoo-studio voor vrouwen klinkt er een lunchroom aan vast (ook voor mannen)

Di 16 mei: Een kop koffie of een tosti terwijl je op je tatoeage wacht, bij Studio Tat aan de Korvelseweg kan het sinds kort. De barbier die het voorste deel van het pand huurde is weg, de ruimte is getransformeerd tot lunchroom. 

door Connor Clerx

Met vintage tekenmeubels omgebouwd tot koffietafels, ouderwetse ‘low rider’ fietsen, antieke radio’s én een bar. Tattoo-artiest Esther van den Hoek (45) uit Tilburg en haar partner Sylvia van der Schoot (39) hebben een Nederlandse primeur. Naar eigen zeggen zijn ze de eerste tattoo-studio waar je ook een broodje kunt eten.

Koffie
Het idee voor de lunchroom is er al langer, zo vertelt Sylvia, die het horecadeel voor haar rekening neemt. ,,De barbierszaak die er eerst zat was erg leuk, maar kwam niet zo goed van de grond. Er zitten hier best veel kapperszaken in de straat."

De twee kwamen toen al vrij snel op het plan om een lunchcafé te combineren met de tattooshop. ,,Als mensen een uurtje zitten voor een tattoo kunnen ze een bakske koffie of een broodje tussendoor pakken. Op de Korvelseweg kun je momenteel alleen bij Café Berlijn terecht voor een kop koffie. Mensen moeten in kunnen prikken voor een kop koffie, hier kunnen komen werken of een spelletje spelen."

De tattooshop is exclusief voor vrouwen, maar voor koffie is iedereen welkom. Het is echter niet zo dat je getatoeëerd wordt tussen de koffiedrinkende mensen. De ruimtes zijn volgens de richtlijnen strikt gescheiden van elkaar. 

Vrouwen
Die combi is er nog niet in Nederland, vertellen de twee. ,,Net zoals een tattooshop alleen voor vrouwen, daar was ik ook de eerste mee. Ik heb klanten uit Brussel, Antwerpen, Groningen, Assen, Amsterdam, noem het maar op. Ze komen, hopelijk, voor mijn werk, maar nu ook voor de ervaring. Het gaat ook niet alleen maar om de tattoo, het gaat ook om de herinnering. 'Dit was een mooi moment', zo moet je er over 10 jaar aan terugdenken."

De lunchroom moet een 'tweede huiskamer' zijn en daardoor het binnenstappen voor informatie over tattoos of een afspraak laagdrempeliger maken, vertelt Esther. ,,We vullen elkaar goed aan, op deze manier wordt het een totaalbeleving. Mensen die voor een tattoo komen zijn er nu wat eerder, om eerst koffie te drinken, of andersom." Handig is het ook: ,,Als je drie uur hebt gelegen wil je soms nog wat eten."

Blogs