Volledig scherm

'Eigenzinnige stripbeurs' nieuwste aanwinst van Festival Incubate

Vrij 18 nov: Tilburg is een stripbeurs rijker, maar dan net even anders dan de beurzen waar Suske & Wiske en Donald Duck de hoofdmoot vormen. Noem het een kunstzinnige, of beter nog: een eigenzinnige stripbeurs.

Wobby Wonderland heet de beurs die Festival Incubate op 10 en 11 december aan het programma toevoegt. Wat er te zien is loopt wild uiteen. Van een fotograaf die zelf boeken uitgeeft en jonge, net afgestuurde, striptekenaars tot beeldend kunstenaars die zelf posters maken.

Strips voeren de boventoon, maar het is allemaal geen doorsnee.

Wobby
"Het onafhankelijke, het eigenzinnige willen we laten zien", vertelt Marjolein Schalk. "Graphic novels bijvoorbeeld of zelf uitgebracht werk." Samen met Jeroen de Leijer en Lloyd Trumpstein richtte ze in 2015 het zelfgedrukte blad Wobby op, waar ook gasttekenaars en -schrijvers aan meewerken.

Zo leverde cabaretier Micha Wertheim een bijdrage aan de laatste Wobby. Aan de volgende Wobby - die tijdens Incubate verschijnt en daarom in het Engels is - werkt de multidisciplinaire en intercontinentale kunstenaar Dick Verdult mee.

Programma
Schalk koos zelf de kunstenaars/tekenaars uit. "Het zijn er een stuk of veertig." Onder meer Bries, Sigrid Calon, Maurice van Es, Jeroen Funke, KAMP HORST, Knust/Extrapool, Vite, The Stalinskis en De Zinerie zijn tijdens Wobby Wonderland aanwezig.

Op vrijdagavond wordt de achtste, Engelse Wobby gepresenteerd. Het hele programma is hier te vinden.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement