Volledig scherm
Aad Verbunt in zijn winkel aan de Korvelseweg. © Bas Vermeer

Einde van een tijdperkje: Aads platenzaak verdwijnt na 30 jaar uit het straatbeeld

Ma 18 dec: Het is mooi geweest, een afscheid zonder spijt. Aads Platenzaak verdwijnt na 30 jaar uit het Tilburgse straatbeeld. 

door Bas Vermeer

,,Het is jammer, maar ach, je hoort mij niet zeuren", vertelt platenwinkeleigenaar Aad Verbunt. ,,We hebben een mooie tijd gehad en de luxe om met de winkel te stoppen. De meeste handel vindt toch via internet plaats, online zet ik de zaak voort."

Leraar

De 55-jarige is - hoe kan het ook anders? - een groot muziekliefhebber. Al op jonge leeftijd had 'ie een elpeecollectie, als enige van zijn broers. Eigenlijk was het de bedoeling dat de Mollerstudent wiskunde- of scheikundeleraar zou worden.

Een eigen platenzaak, dat leek een onzeker bestaan. 'Maar je kunt altijd nog als leraar aan de slag', zei partner en vertaalster Sabine Mutsaers tegen hem. ,,Ze had gelijk." Hij glimlacht. ,,Dat gaf de doorslag."

Annaplein

Quote

Eigenlijk wilde ik hier uitdrijven

Aad Verbunt

In 1988 opende 'ie zijn eerste winkel, aan het Sint Annaplein. Daarna had Aad nog bijna twintig jaar een zaak aan de Telefoonstraat.  Een jaar of negen geleden maakte 'ie de overstap naar de Korvelseweg. Samen met Sabine ging hij in de straat wonen, twee deuren verderop kwam er een winkelruimte vrij. 

,,Eigenlijk wilde ik hier uitdrijven. Het was niet de bedoeling om nog lang door te gaan, op dat moment was de handel in cd's helemaal ingestort", blikt 'ie terug. ,,Ik gaf het toen nog een jaar of drie. Tommy, toch wel de echte grote speler in de stad, was toen al 5 jaar gestopt. Hier aan de Korvelseweg wilde ik het langzaam afbouwen."

Cirkel

Dat gebeurde niet, hij had er nog schik in en opeens werd vinyl weer hip. Een opleving in de sector die al veel heeft ingeboet door de opkomst van gratis muziekaanbieders als Napster (destijds) en Spotify. 

Nu de twee geliefden naar het Wilhelminapark verhuizen, reist de winkel niet meer mee. Begon hij met zijn eerste platenwinkeltje, zo'n 20 vierkante meter, aan het begin van de Korvelseweg (het Sint Annaplein), nu eindigt hij aan het eind van de Korvelseweg. De cirkel is rond. 

Half januari gaan de deuren dicht. Online blijft Aad gewoon te vinden. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Blogs