Volledig scherm
De kraanbaan. © Floatfest

FloatFest bouwt dj-booth in kraanbaan: ,,Draaitafel hangt straks boven de rubberbootjes"

Vrij 11 aug: Normaal verplaatst de kraanbaan van Barge Terminal Tilburg containers, begin september vervoert 'ie een speciale dj-booth. ,,Die komt dan boven de bootjes te hangen", zegt Marc van Rijen, medeorganisator van FloatFest.  

door Bas Vermeer

De draaitafel hoog boven de dobberende menigte is de nieuwste toevoeging aan het Tilburgse drijffeestje FloatFest van MMAF Events. Begin september wordt de tweede editie van het feest gehouden. 

,,Nog steeds bij de Barge Terminal, maar op een iets andere locatie aan het water", zegt Van Rijen. ,,Dan kunnen we die kraan gebruiken." 

Weer
H
opelijk is het dan zonniger dan de afgelopen dagen. Vorig jaar mikte de organisatie op 2000 tot 2500 bezoekers, maar de opkomst (zo'n 1100 man) viel tegen. ,,Het weer was minder, maar niet zo slecht als de weersvoorspelling toen aangaf. Daardoor bleven veel mensen thuis." 

Van Rijen heeft goede hoop voor de tweede editie. ,,Dit jaar willen we die 2500 bezoekers halen. De bezoekers die kwamen, vonden het heel erg tof. En als die allemaal 1 of 2 vrienden meenemen... Het kan wel, Breda Drijft (eind juli) trok 2600 bezoekers. Maar goed, dat was dan ook al de 4e editie. De mensen kennen ons en het terrein nu."  

Decor van het festival is opnieuw het terrein van transportbedrijf Versteijnen aan het Wilhelminakanaal. Het concept is simpel: festivalgangers nemen zelf opblaasbare objecten mee, vullen die aan de waterkant met lucht - er staan compressoren - en dobberen op het water terwijl dj's optreden. 

Als de nacht valt, wordt er op de kade verder gedanst.