Volledig scherm
Chocolatier Dries Michels ontwerpt bijzondere bonbons. © Janneke Konings

Friandries opent chocolade-atelier en winkel aan de Willem II-straat

Ma 4 dec: De Tilburgse chocolatier Dries Michels opent woensdag een winkel aan de Willem II-straat 4, het buurpand van de voormalige Cinematheek. 

In het pand vestigt de experimenterende chocolademaker eerst een pop-up winkel. In januari wordt het een permanente locatie voor zijn winkel en chocolaterie-atelier Friandries

Michels begon in 2015 onder de naam Friandries. Dat is een knipoog naar de friandise, een lekkernij voor bij de koffie. 

Televisie

Dries is bekend van De Chocolade Show op RTL4. Eerder dit jaar ontwikkelde hij de Koningsdagbonbon. De ambitieuze chocolatier deed ook mee aan de lekkerste bonbon van Nederland. Zijn friandise met rode bieten en basilicum haalde de finale, maar helaas ging hij met lege handen naar huis

Als kok heeft hij een specifieke visie op chocolade. ,,De chocolademarkt is een traditionele markt. Daar wil ik verandering in brengen. Mijn doel is om mensen te verrassen met een frisse kijk op chocolade. Alles is handgemaakt, met verse ingrediënten en zonder onnodige toevoegingen.” 

Smaken

Met onverwachte smaakcombinaties onderscheidt Friandries zich van andere chocolatiers. Geliefde smaken op dit moment zijn bijvoorbeeld passievrucht-marshmellow, mandarijn-tijm en blauwe bes-balsamico. Als Tilburger is Michels er trots op om in zijn eigen stad een winkel te openen. 

Het volledige assortiment van Friandries is er te verkrijgen: van bonbons en chocoladetruffels tot een speciale Tilburgse chocoladereep. 

In januari wordt de pop-upstore gesloten en verbouwd. ,,Naast winkel wordt het pand dan ook een volwaardig chocolade-atelier", zegt collega Sep van Hannen. ,,Op 1 maart gaan we open." 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Blogs