Volledig scherm
Computer Boetiek, voorheen Potato Time, Potato/Fruity Time en Gezond Is Lekker. © Bas Vermeer

Frietstad Tilburg was toch niet klaar voor 'patataristas': Potato Time dicht

Woe 25 apr: 'Wat Starbucks deed voor koffie, doen wij voor de aardappel'. Helaas, het heeft niet zo mogen zijn. Potato Time aan de Tuinstraat is - na wat horten en stoten - ter ziele gegaan. 

door Bas Vermeer

Qua taal klonk het allemaal erg ambitieus drie jaar geleden. Een snackbar mocht het niet genoemd worden, wel 'een hippe aardappelspecialist'. Met patataristas - 'aardappelkunstenaars' - aan het roer. 

Chameleon

Volledig scherm
Potato Time in 20015. © Bas Vermeer

Een tikkeltje vreemd dat patatarista-gebeuren in een stad waar men friet bestelt (maar allez, het klinkt beter dan frietatarista). Dat er acht airfryers in de zaak stonden - waarin friet van McCain werd gebakken - en er geen snacks besteld konden worden, deed voor het ergste vrezen. Was Tilburg daar wel klaar voor? ,,Respect voor de ondernemers. Leuk idee, maar het werkt niet. Zeker niet in Brabant", recenseerde Erik Luyten.  

Hij leek gelijk te krijgen. De zaak verschoot van invulling als een kameleon van kleur. Potato Time werd Potato/Fruity Time met smoothies en los fruit. Daarop volgde Gezond Is Lekker met 'culinaire hamburgers'. Nog geen jaar geleden werd de helft van de zaak ingericht als Computer Boetiek en sinds een week of twee is het hele eetgedeelte verdwenen. Alleen de Computer Boetiek is nog over.

Eindhoven

Mislukt? Integendeel, stelt eigenaar Duncan Callender. ,,Het gaat om een strategische verplaatsing naar Eindhoven." Dat Potato Time zoekende was, beaamt 'ie wel. ,,Er waren destijds nog geen goede snacks te vinden voor de airfryer, die bestaan inmiddels wel. Vandaar dat we de zaak gaandeweg in Gezond Is Lekker veranderden."

Ze zijn naar Eindhoven verhuisd omdat er op snackgebied in de binnenstad van Tilburg te veel concurrentie is. ,,Zo'n 200 á 300 zaken", stelt hij. ,,In Eindhoven zitten we net iets buiten het centrum. Daar merken we nu al dat het werkt." 

Ze serveren hamburgers, snacks en friet, allemaal uit de airfryer. En ja, klinkt het, de Starbucks-droom is nog intact. ,,Dit wordt een keten."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement